Petrol yeniden 40 doları aştı

Ham petrol Çarşamba günü diğer riskli varlıklarla birlikte ralli yaparken, aynı zamanda teknik destek de buldu. Tekrardan yükselişe rağmen fiyatlar Salı günkü açılış seviyesinin hala altında.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Petrol fiyatları, Salı günü piyasadaki sert satışlardan sonra tekrar yükselerek varil başına 40 doların üzerine çıktı.

Londra’da vadeli kontratlar, bir önceki günkü hızlı düşüşle 15 Haziran'dan bu yana ilk kez varil başına 40 dolar seviyesinin altında kapandıktan sonra %1.1 yükseldi. Ham petrol Çarşamba günü diğer riskli varlıklarla birlikte ralli yaparken, aynı zamanda teknik destek de buldu. Brent petrol, keskin bir şekilde yükselmeden önce 100 günlük hareketli ortalamasının birkaç cent altına düştü.

Tekrardan yükselişe rağmen fiyatlar Salı günkü açılış seviyesinin hala altında. Asya ekonomilerinde talebin yavaşlaması, ABD’deki otomobil kullanma sezonunun bitmesi ve OPEC+ koalisyonundan gelen daha fazla üretim, petrol fiyatları üzerinde baskı yaratıyor.

Pandemi artarak devam ederken, Bank of America Merrill Lynch petrol talebinin iyileşmesinin, aşı bulunsa dahi, en az üç yıl alacağını söyledi.

Saxo Bank Emtia Stratejisi Müdürü Ole Hansen "Brent petrol ikinci günde de 100 günlük hareketli ortalamanın ilgi çekmesiyle birlikte 40 doların altında destek buldu" dedi ve "Özet olarak, yakın dönem temel görünümün iyileşmesinde yardımcı olan yükselen hisseler ile birlikte risk iştahı da artmış gözüküyor" diye ekledi

Kasım vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, Londra saatiyle 10:10'da %1.1 yükselerek varil başına 40.21 dolar seviyesine geldi.

Ekim vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında,%1.7 yükselerek varil başına 37.37 dolar seviyesine geldi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar