Rusya tahvillerinde temerrüt endişesi

Rusya Maliye Bakanlığı, tahvil ödemelerini zamanında ve tam olarak yapacağını açıkladı ancak ödemelerin uluslararası yaptırımlar nedeniyle aksayabileceğini ifade etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rusya'nın bu açıklaması, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel askeri operasyon ile Ukrayna'ya girme emrini 24 Şubat'ta vermesinin ardından Batı tarafından 640 milyar dolar rezervinin çoğu dondurulan Rusya'nın temerrüte düşeceği ihtimalini artırdı.

Bakanlık yaptığı açıklamada Rusya'nın yerli yatırımcılara yabancı para cinsinden tahvil ödemelerini ruble ile yepacağını ekledi.

İKİ KURULUŞ NOTU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Fitch ve Moody's Rusya'nın ülke kredi notunun altı kademe düşürerek yatırım yapılabilir düzeyin altına indirmişti.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar