Sabancı Holding hisse yorumu ve değerlendirmesi

Vakıf Yatırım, Sabancı Holding için 12,00 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, Son 1 ayda gösterge endekse göre yüzde 2,6 oranında negatif ayrışma gösteren Sabancı Holding hisselerinin net aktif değerine göre yüzde 46,1 oranında iskontolu işlem gördüğünün altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Sabancı Holding 4Ç19 için çeyreksel %8,0 düşüş, yıllık %105 artışla beklentimize paralel 881 mn TL net kar açıkladı (Piyasa beklentisi 845 mn TL). 4Ç18'de enerji segmentinde tek seferlik giderin etkisi ile net kardaki düşüş sonucu oluşan düşük baz etkisi ile Holding'in konsolide net karında yıllık bazda güçlü artış gerçekleşmiş oldu.

Diğer yandan, 4Ç’de bir önceki çeyreğe göre, finans dışında kalan segmentlerde net karda gerileme görülürken, perakende ve çimento segmentinde net zarar gerçekleşti.

Holding’in yılın son çeyreğinde kombine net satış gelirleri çeyreksel %1,0 artış, yıllık
%3,8 düşüş göstererek 24,7 mlr TL olurken, perakende (+%31,7) ve çimento (+%11,5) segmentlerinin gelirleri bir önceki yıla göre arttı.

Öte yandan, 4Ç’de Holding’in kombine FAVÖK’ü ise finans segmentindeki karlılıktaki artışın katkısı ile yıllık %26,9 artış göstererek 3,9 mlr TL’ye ulaştı.

Yorum: Son 1 ayda gösterge endekse göre yüzde 2,6 oranında negatif ayrışma gösteren Sabancı Holding hisseleri net aktif değerine göre yüzde 46,1 oranında iskontolu işlem görmektedir.

Holding’in beklentilere yakın net kar açıklamasının hisse performansı üzerine etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. Bugün Holding 4Ç finansal sonuçlarına ilişkin saat 18:00’de telekonferans toplantısı düzenleyecek. Sabancı Holding için hedef fiyatımız 12,00 TL olup, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri”, uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar