Sabancı ilk çeyrekte kârını artırdı

Sabancı Holding 2021 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artışla kârını 1,75 milyar TL seviyesine çıkardı. Holdingin aynı dönemde net satışları da yüzde 24 yükseldi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sabancı Holding, 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal gerçekleşmelerini açıkladı.

Sabancı Holding, yılın ilk 3 ayında konsolide net satışlarını yüzde 24 artışla 16,8 milyar TL’ye çıkardı. Holding’in konsolide net kârı ise yüzde 47’lik yükselişle 1,75 milyar TL oldu.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, bilançoya ilişkin değerlendirmesinde “Bu dönemde nakit yaratmaya devam ederek bilançomuzu güçlendirdik. Etkin maliyet ve talep yönetimleri sayesinde, faaliyet gösterdikleri pazarlardaki dönüşümleri iyi bir şekilde analiz ettiler. Güçlü tedarikçi ilişkileri ve çevik stok yönetimi yaklaşımlarıyla hem satış hem de kârlılık tarafında fark yaratmayı başardılar.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu dönemde banka dışı kombine gelirlerinin yüzde 28 büyüdüğünün altını çizen Cenk Alper, “İlk çeyrekte tüm iş kollarımız satışlarını artırırken, özellikle çimento ve sanayi şirketlerimiz güçlenen yurt iç ve yurt dışı talebi en iyi şekilde karşılayarak çok güçlü sonuçlar elde etti. İlk 3 ayda çimento iş kolumuz yüzde 57, sanayi iş kolumuz ise yüzde 36 büyüdü. Aynı dönemde perakende ve sigorta şirketlerimiz de yüzde 26 seviyelerinde büyüme gösterdi. Enerjisa Üretim, uzaktan santralleri işletebildiği ve yönettiği tesis Senkron’u devreye alarak, varlık yönetim kabiliyetleri ile başkalarına ait santral operasyonlarına da destek vermeye iki hidroelektrik santral ile başladı. Diğer yandan bankamız yılın ilk çeyreğinde ekonomimize 299 milyarı nakdi olmak üzere 359 milyar TL’lik kredi desteği sağladı” dedi.

Kaynak: BloombergHT

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar