Samsung'un Eli Zayıflıyor

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Samsung, 2016 ile birlikte üretimde küçülmeye gidiyor. İşte Samsung’un üretimde küçülmeye gitmesinin nedenleri.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Samsung Zor Durumda


Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, 2016 ile birlikte üretimde küçülmeye gidiyor.


Ortaya çıkan raporlara göre, Samsung önümüzdeki Mart ayında, şimdiki üretiminin bir hayli altına inecek. Samsung’un aldığı üretimi yavaşlatma hareketi hem tablet, hem de akıllı telefon kanadını etkileyecek.


Akıllı telefon pazarında geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Samsung’un böyle bir karar almasının altında yatan iki farklı neden olduğu düşünülüyor.


Birinci neden Çinli üreticiler

Bu nedenlerden birincisi Çinli akıllı telefon üreticileri. Çinli üreticilerin yüksek sistem özelliklerine sahip telefonları agresif fiyat politikası çerçevesinde satışa sunmaları, o coğrafyada Samsung’un elini kolunu bağlamış durumda.


Global bir firma olan Samsung, Çin ve çevresindeki coğrafyada etkin olabilmek için fiyat kırmak zorunda. Fakat böyle bir durumda tüm dünyadaki fiyat politikasını değiştirmesi gerekeceğinden, firma yetkilileri bu duruma pek sıcak bakmıyor.


İkinci neden Apple

Samsung’un üretimi yavaşlatma kararı almasının diğer bir nedeni ise Apple’ın hızlı yükselişi. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’la önemli bir atılım gerçekleştiren Apple, yeni modelleriyle de büyük ilgi kaynağı oldu.



Apple’ın yeni modeli iPhone 6s’in ilk haftasında ön sipariş rekoru kırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu da Samsung’un üst düzey telefonlarının satış rakamlarına olumsuz olarak yansıyacaktır. Bu durumun farkında olan yetkililer gelecekteki adımlarını planlı bir şekilde atmaya çalışıyor. Fakat doğuda Çinli üreticiler, batıda ise Apple, Samsung’u bir hayli zor durumda bırakmış görünüyor.



Kaynak:ShiftDelete.Net (SDN)

Kategoriler Kripto Para Gündem
Yorumlar