SASA detaylı analiz ve hisse yorum

"SASA’sı olanın tasası olmaz" diyen yatırımcılar, son bir ayda hisselerinde yüzde 28'lik kayıp yaşadı. SASA'nın hisse fiyatı, 2022 Ekim seviyesine kadar geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

"SASA’sı olanın tasası olmaz" diyen yatırımcılar, son bir ayda hisselerinde yaşanan yüzde 28'lik kayıpla karşılaştılar. 2022 Ekim ayındaki seviyelere gerileyen hisse, 4 Ekim 2022 tarihinden bu yana bu fiyatları görmemişti.

Geciken yatırımlar, tamamlanamayan projeler ve yüksek borç nedeniyle Sasa'nın bilançosu olumsuz etkilendi. Şirketin ana hissedarı Erdemoğlu, borçları ödemek için hisse satışına gitse de, bu durum Sasa'nın piyasa değerinin hızla erimesine yol açtı.

PİYASA DEĞERİ MUM GİBİ ERİDİ

2022 yılı Kasım ayında 430 milyar liraya yükselen SASA Polyester'in piyasa değeri, son durumda 184 milyar liraya gerileyerek büyük bir düşüş yaşadı.

SASA hisse senedi, geçen ay yüzde 28 değer kaybetti ve bir önceki yıla göre yüzde 22'lik bir değer kaybına uğradı. Borsanın yükseldiği bir dönemde SASA hissesine yatırım yapan yatırımcılar için hayalkırıklığı oldu.

ERDEMOĞLU HOLDİNG'TEN PAY ALIM HAMLESİ

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada 17 Ocak tarihinde Erdemoğlu Holding'in 33,86-34,14 TL fiyat aralığından 2 milyon TL nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamaya göre 17 Ocak tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding'in Sasa'daki payları yüzde 55,3161 sınırına yükseldi.

 

SASA SASA POLYESTER SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 44.72
Satış 44.74
Değişim -1.4%
Son Değer 44.72
En yüksek 46.4
En düşük 44.68
Haftalık Değişim -4.2398%
Aylık Değişim 8.3333%
Yıllık Değişim 22.7222%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar