SASA'dan hisse geri alım kararı

Sasa azami fon tutarı 500 milyon TL olan hisse geri alım programı açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ekonomi yönetiminin Borsanın depremin ilk günlerinde açık olması nedeniyle ortaya çıkan hasarı telafi etme çabalarında öne çıkan hisse geri alımlarını kolaylaştıran düzenlemeleri ardından şirketler hisse geri alımlarına yöneldi.

Son olarak Sasa da hisse geri alım programı açıkladı.

Sasa'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre şirketin yönetim kurulunun 15 Şubat 2023 tarihli toplantısında paylarındaki aşırı oynaklığın önlenmesi ile sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması ve pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla Sasa Polyester Sanayi A.Ş. tarafından Borsadan Sasa pay geri alımı yapılmasına karar verildi.

Şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere geri alım için ayrılacak azami fon tutarının 500 milyon TL olacak. Geri alınacak azami pay sayısının ise bu tutarı geçmeyecek şekilde belirlenmesine karar verildi.

Şirketin geri alım programı azami süresi 1 yıl olarak belirlendi.

SASA SASA POLYESTER SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 49.2
Satış 49.22
Değişim -0.2%
Son Değer 49.2
En yüksek 50.4
En düşük 48.84
Haftalık Değişim 10.0671%
Aylık Değişim 19.186%
Yıllık Değişim 35.0164%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar