Seans öncesi bilinmesi gerekenler (14 Ocak 2026)
Piyasalar açılmadan önce bilinmesi gereken konular...
Abone olBIST 100 endeksi kesintisiz onuncu günde de yükseldi. Endeks günü %1,07 artışla 12.385,61 puan düzeyinde, yeni kapanış rekoruyla tamamladı.
İşlem hacmi 192,9 milyar TL ile 24 Ekim'den bu yana en yüksekte gerçekleşti. Endeks gün içinde de, 18 Mart'tan bu yana dolar bazında ilk kez 287,8 puanın üzerini gördü.
Bugün ise yurt içinde dış ticaret endeksleri, yurt dışında ABD ÜFE ve perakende satışlar verileri izlenecek.
Yurt İçi:
10:00 - TÜİK: Dış Ticaret Endeksleri / Kümes Hayvancılığı / Süt ve Süt Ürünleri Üretimi
Yurt Dışı:
09:00 - Japonya: Makine Siparişleri
09:48 - Çin: Dış Ticaret Dengesi
13:00 - Çin: M2 Para Arzı / Yeni Krediler / Sosyal Finansman
13:30 - Almanya: 30 Yıl Vadeli Tahvil İhalesi
15:00 - ABD: Haftalık MBA Mortgage Başvuruları
16:30 - ABD: ÜFE / Perakende Satışlar / Cari İşlemler Dengesi
18:00 - ABD: İşletme Stokları / Mevcut Konut Satışları
18:30 - İngiltere: BoE Üyesi Ramsden - Konuşma
18:30 - ABD: Haftalık DoE Petrol Stokları
22:00 - ABD: Bej Kitap Raporu
22:10 - ABD: Fed Üyesi Williams - Konuşma
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.