SEC'den tarihi bitcoin kararı

ABD menkul kıymetler düzenleyicisi SEC, kripto endüstrisi için bir dönüm noktası olan ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) onay verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock, Ark  Investments/21Shares, Fidelity, Invesco ve VanEck'in de aralarında bulunduğu 11 başvuruyu onayladığını açıkladı.

İhraççılar, ürünlerin çoğunun bugün işlem görmeye başlamasının beklendiğini söyledi.

Rosenblatt Securities kıdemli fintech analisti Andrew Bond, "Bitcoin'in bir varlık sınıfı olarak kurumsallaşması için büyük bir olumlu" dedi.

Standard Chartered analistleri ETF'lerin yalnızca bu yıl 50 milyar ila 100 milyar dolar çekebileceğini söyledi. Diğer analistler ise girişlerin beş yıl içinde 55 milyar dolara yaklaşacağını söyledi.

CoinGecko'ya göre, Bitcoin'in piyasa değeri Çarşamba günü itibariyle 913 milyar doların üzerindeydi. 

Spot Bitcoin ETF'lerine verilen onaya rağmen Bitcoin fiyatı çok güçlü bir yükseliş sergileyelemedi. Erken saatlerde 47915 dolar seviyesini gören Bitcoin fiyatı şu sıralarda 24 saat öncesine göre sadece yüzde 1 artışla 46.406 dolardan işlem görüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Kripto Para
Yorumlar