Şirketlerin 3. çeyrek bilanço açıklama tarihleri

Borsa İstanbul'da 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin "bilanço dönemi" 20 Ekim Cuma günü Arçelik ile başlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul şirketleri üçüncü çeyrek döneme ilişkin mali tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlama tarihlerini belirlemeye başladılar.

Foreks Haber'in KAP haberleri ve şirketlerden derlediği bilgilere göre, Arçelik 20 Ekim Cuma günü mali tablolarını açıklayacak ve "bilanço dönemi" için açılışı yapacak.

Arçelik'in ardından 24 Ekim Salı günü TAV Havalimanları, Katılımevim ve TürkTraktör'den mali tablolar beklenecek.

25 Ekim Çarşamba günü iki Koç Holding şirketinden mali tablolar gelecek; Aygaz ve Tüpraş. Koç Holding'in kendisi ise bir gün sonra mali tablolarını yayımlayacak.

26 Ekim Perşembe günü Koç Holding'in yanı sıra Akbank, Anadolu Isuzu ve Tekfen Holding de mali tablolarını açıklayacaklar.

30 Ekim Pazartesi günü mali tabloların açıklanması anlamında yoğun bir gün olacak. Aksigorta, Aksa Akrilik, Garanti BBVA, İpek Doğal Enerji, İş GYO, Koza Altın, Koza Anadolu Metal, Teknosa ve Vestel Beyaz bilançoları analistler tarafından yakından takip edilecek.

Ayın son günü Coca-Cola İçecek ve TOFAŞ'tan mali tablolar beklenecek.

Kasım ayının ilk günü Anadolu Efes, Brisa, Migros ve Türk Hava Yolları mali tabloları gelecek.

Aksa Enerji ve Enerjisa 6 Kasım, BigChefs, BİM ve MLP Sağlık 7 Kasım, Enka İnşaat, Pegasus ve Sabancı Holding 8 Kasım, Doğuş Otomotiv ve Vestel Elektronik 9 Kasım tarihlerinde mali tablolarını yayımlayacaklar.

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler 2023 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin konsolide olmayan finansal sonuçlarını 30 Ekim tarihine kadar yayımlayabiliyor. Konsolide bilançolar için ise son tarih 9 Kasım olacak.

Bankaların için son tarih konsolide olmayan bilançolar için 9 Kasım, konsolide bilançolar için 20 Kasım olarak belirlendi.

 

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar