Şirketlerin hisse geri alımları neden arttı?

Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu hisse geri alım planı yapan şirket sayısında yaşanan artışı değerlendirdi. Aşçıoğlu, geri alım yapan firma sayısının arttığını belirtirken, bireysel yatırımcının biraz daha sabırlı olması gerektiğini şirketlerin geri alım yapıyorlarsa kendi fiyatını almaya değer bulduklarının belirtisi olduğunu söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu şirketlerin son dönemlerdeki hisse geri alımlarını Bloomberg HT’ye değerlendirdi.

Aşçıoğlu, geri alım yapan firma sayısının arttığını belirtirken, bireysel yatırımcının biraz daha sabırlı olması gerektiğini şirketlerin geri alım yapıyorlarsa kendi fiyatını almaya değer bulduklarının belirtisi olduğunu söyledi.

Aşçıoğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

Özellikle geri alım yapan şirketlerin bunu yapmasındaki sebep, bu şirketlerin gelişmeye açık önümüzdeki dönemde pahada ağır hale gelecek olmalarıdır. Emlak Konut’un hisse fiyatı şu an neredeyse yüzde 60 iskontolu işlem görüyor. İnşaat sektörü durgun ama inşaat sektörü adına imalat yapan tek kurum Emlak Konut. İnşaat sektörü de ufak ufak canlanmaya başladı.

Kaynak: BloombergHT

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar