Şişe Cam SISE hisse yorumu ve teknik analizi

Oyak Yatırım, dördüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan ve piyasa medyan beklentisinin üzerinde kar yazan Şişe Cam için 10,40 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Şişecam 4Ç20’de, 450mnTL olan piyasa medyan beklentisinin %66  üzerinde 746mnTL net kar açıkladı. Açıklanan bu tutar yıllık bazda %37  yükselişe ancak çeyreklik bazda %14’lük bir düşüşe işaret ediyor.

Beklenenden daha iyi gelen operasyonel performansa ek olarak, düşük  sayılabilecek %7 efektif vergi oranı ve çeyreklik bazda azınlık  paylarında yaşanan 69mnTL’lik erime, şirketin beklentilerden oldukça  güçlü net kar açıklamasında önemli bir rol oynadı.

Satışlarda yaşanan  artış ve iyi yönetilen maliyet kalemleri neticesinde Şişecam, 1,546mnTL FAVÖK açıkladı. Açıklanan bu tutar, yıllık bazda %53 ve  çeyreklik bazda %22’lik bir artışa tekabül ediyor. FAVÖK marjı ise  yıllık 2.2, çeyreklik ise 1.2 baz puan iyileşme kaydederek %23  mertebesine yükseldi.

Son çeyrekte elde edilen güçlü nakit akışı  sayesinde, Şişecam’ın net borcunda %20 oranında bir azalma yaşandığını  hesaplıyoruz.  2020 yıl sonu itibariyle şirketin net borcu  5.6mlrTL  seviyesinde gerçekleşmiş oldu (9A20 Net Borç: 7mlrTL).

Beklenenden iyi  gelen sonuçların Şişecam hissesi üzerinde, kısa vadede pozitif bir  etki yaratmasını bekleriz. 2021 yılında şirketin  27.1mlrTL net satış  hasılatı, 5.7mlrTL FAVÖK ve 3.1mlrTL net kar açıklayacağını  düşünüyoruz.

2021 beklentilerimize göre Şişecam hissesi, 5x FD/FAVÖK  ve 8.6x düzeltilmiş F/K ile işlem görüyor. Şişecam için 10.40TL/hisse  hedef fiyatımızı ve “Endeks Üzeri Getiri” tavsiyemizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar