'Son aşı denemelerinde yüzde 94,1 başarı'

Moderna firmasından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Firma, haftasonu yapılan son aşı denemelerinde sonuçlarının yüzde 94,1 olduğunu açıkladı. Ciddi vakalarda ise bu oranın yüzde 100 olduğu belirtildi. ABD'li ilaç şirketi Moderna, geliştirdiği yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısının onayı için ABD'de başvuru yapacağını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Moderna firmasından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Firma, haftasonu yapılan son aşı denemelerinde sonuçlarının yüzde 94,1 olduğunu açıkladı. Ciddi vakalarda ise bu oranın yüzde 100 olduğu belirtildi.

ABD'li ilaç şirketi Moderna, geliştirdiği yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısının onayı için ABD'de başvuru yapacağını açıkladı.

Moderna, COVID-19'a karşı geliştirdikleri aşı adayı MRNA-1273'ün Faz 3 klinik test sonuçlarının aşının yüzde 94,5 oranında etkili olduğunu açıklamıştı.

Şirket, aşı adayının 2-8 derece aralığındaki standard buzdolabı sıcaklığında etkinliğini 30 gün süre ile koruduğunu da bildirmişti.

Kategoriler Gündem
Yorumlar