SPK, 2 şirkete idari para cezası kesti

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre Report Bağımsız Denetim A.Ş, Hasan Koca ve Bahar Menkul Değerler Ticaret A.Ş.'ye ceza kesildi. Report Bağımsız Denetim A.Ş 62.980 lira ceza öderken, Hasan Koca 24.672 lira ceza ödeyecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, Bahar Menkul Değerler Ticaret A.Ş., müşterilerle usulüne uygun olarak çerçeve sözleşme imzalanmaması nedeniyle 38.308, faaliyetlerle uyumlu şekilde müşteri emirlerinin alımı ve gerçekleştirilmesi ile iç denetim
biriminin çalışma usul ve esaslarına ilişkin güncel yazılı prosedür oluşturulmaması nedeniyle 38.308 ve birim yöneticisinin gerekli eğitim ve lisans şartına sahip olmaması sebebiyle de 38.308 olmak üzere toplamda 114.924 ceza kesildi.

SPK, Report Bağımsız Denetim A.Ş'ye incelemede tespit edilen mevzuata aykırılıklar nedeniyle 62.980 ve Hasan Koca'ya da incelemede tespit edilen mevzuata aykırılıklar nedeniyle 24.672 lira para cezası verdi.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar