SPK'dan 1 şirket ve 2 kişiye idari para cezası

SPK, 2 kişiye yaklaşık 1.8 milyon TL, bir şirkete de 155 bin TL idari para cezası verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK, Pınar Entegre Et ve Un Sanayi AŞ'ye 2023 Yılı İçin Borsa Şirketlerinin II-17.1
Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği Uyarınca Dâhil Oldukları Gruplar Hakkında Duyuru uyarınca, ikinci grupta yer alan ve yönetim kurulu üye sayısının üçte birinden az olmayan sayıda bağımsız üye ataması gerekli olan Şirket’in 29.03.2023 tarihli olağan genel kurul toplantısında, yedi üyeden oluşan yönetim kurulunda bağımsız yönetim kurulu üye sayısının iki olarak belirlenmesi nedeniyle 155.567 TL idari para cezası verdi.

Kurul ayrıca,  Fade Gıda Yatırım Sanayi Ticaret AŞ (FADE) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda Hasan KAYACI'ya 120.234,60 TL, Murtaza YİĞİT'e ise 1.686.242,99 TL idari para cezası verdi.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar