SPK'dan 4 şirkete para cezası

SPK, Teknosa'nın da aralarında bulunduğu dört şirkete idari para cezası uyguladı. SPK haftalık bültenindeki, İdari Para Cezaları bölümünde yer alan açıklamaya göre aralarında Teknosa, Invest-AZ, A Artıbir Gayrimenkul Değerleme ve Form Gayrimenkul Değerleme şirketlerine idari para cezası uyguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bültenindeki, İdari Para Cezaları bölümünde yer alan açıklamaya göre aralarında Teknosa, Invest-AZ, A Artıbir Gayrimenkul Değerleme ve Form Gayrimenkul Değerleme şirketlerine idari para cezası uyguladı.

Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. Şirket’in satışına ilişkin 04.07.2018, 18.07.2018 ve 29.08.2018 tarihlerinde basında çıkan haberler hakkında gerekli özel durum açıklamalarının yapılmaması'ndan SPK'nın II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası ile 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasına aykırılıktan 92.883 TL idari para cezasi uygulanmasina karar verdi.

Kurul ayrıca, Invest-AZ Yatırım Menkul Değerler A.Ş. hakkında ise üç ay içerisinde iki defadan daha fazla bildirim limiti üzerinde nakit ve/veya özkaynak tamamlama yükümlülüğünü yerine getirmeyen müşteriler hakkında Borsa’ya bildirim yapılmaması nedeniyle SPK'nın Seri: V, No: 65 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Kredili Alım, Açığa Satış ve Ödünç Alma ve
Verme İşlemleri Hakkında Tebliğ’in 35 inci maddesinin birinci fıkrasına aykırılıktan 185.766 TL,

 A Artıbir Gayrimenkul Değerleme A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda ise Hazırlanan değerleme raporlarında mesleki özen ve titizlik ilkesine aykırı hareket edilmesi sebebiyle, SPK'nın Seri:VIII, No:35 “Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler ile Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ”inin “Mesleki özen ve titizlik ilkesi” başlıklı 14’üncü maddesine aykırılıktan
24.672 TL idari para cezası,

Form Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda ise Hazırlanan değerleme raporlarında mesleki özen ve titizlik ilkesine aykırı hareket edilmesi sebebiyle, SPK'nın Seri:VIII, No:35 “Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler ile Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ”inin “Mesleki özen ve titizlik ilkesi” başlıklı 14’üncü maddesine aykırılıktan 22.407 TL idari para cezası uyguladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar