SPK’dan 6 kişi hakkında suç duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ARSAN) pay piyasasında gerçekleştirilen piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemlerde sorumluluğu bulunan 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK, haftalık bülteninde yer alan karara göre, Cemal Kaşeli, Erdal Cemal Akalın, Erhan Lütfü Akalın, Levent Ağan, Levent Doğan ve Mustafa Demir hakkında, ARSAN pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili 6362 sayılı SPKn’nun 107/1 maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacak.

Açıklamada, "6362 sayılı SPKn'nun 107/1 maddesi çerçevesinde  hakkında suç duyurusu kararı alınan şahısların 6362 sayılı SPKn’un 107/3 hükmü uyarınca etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanabilmeleri  için  beş yüz bin Türk Lirasından az olmamak üzere, elde ettiği veya  elde edilmesine sebep olduğu menfaatin iki katı miktarı parayı Kurul  kararından itibaren 15 gün içinde  Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın  e-tahsilat hesabına (IBAN TR450000100100000350154037, Vergi Kimlik Numarası:6110333534) “6362 sayılı Kanunun 107/3 maddesi kapsamında  etkin pişmanlıktan yararlanma karşılığı Hazineye ödemesi gereken  tutar” açıklama notu ile ödemesi ve aynı süre içinde Kurulumuza ilgili  belgelerin iletilmesi gerekmektedir." denildi.

SPK aynı kişiler hakkında 6362 sayılı SPKn'nun 101/1-a maddesi ve Kurulun V-101.1 Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/2 ve 6/2 maddeleri  uyarınca, borsalarda 2 yıl geçici işlem yapma yasağı getirilmesine  karar verdi.

Ayrıca Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. pay piyasasında  gerçekleştirilen işlemler nedeniyle hakkında suç duyurunda bulunulmasına  karar verilen Erdal Çemal Akalın ve Erhan Lütfü Akalın'ın V-101.1 Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 17/1 maddesi uyarınca sahip olduğu tüm lisansların  işlem yapma yasağı süresi boyunca iptal edilmesine karar verildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar