SPK’nın yeni başkanı İbrahim Ömer Gönül oldu

Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) ilişkin atama kararı Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan karara göre görev süresi dolan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yerine İbrahim Ömer Gönül atandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı’na 2018 yılının Nisan ayında getirilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun görev süresi uzatılmadı.

Resmi Gazete'de yer alan karara göre görev süresi dolan Taşkesenlioğlu’nun yerine İbrahim Ömer Gönül yeni SPK Başkanı oldu.

İBRAHİM ÖMER GÖNÜL KİMDİR?

1973 yılında Ankara’da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisansını Atılım Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. İş hayatına Şekerbank T.A.Ş.’de başlamış olup Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı. 2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulunda göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesinde görev yapmıştır. Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, bu görevine devam ederken 18 Nisan 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Gönül; iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar