Takasbank'tan teminat tutarında değişiklik

Takasbank, bir hesabın teminat tamamlama çağrısına konu olabilmesi için gerekli teminat eksiği tutarını 10 milyon TL ve üzerinden 50 milyon TL ve üzerine çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Takasbank, bir hesabın teminat tamamlama çağrısına konu olabilmesi için gerekli teminat eksiği tutarını 10 milyon TL ve üzerinden 50 milyon TL ve üzerine çıkardı. Yeni uygulama 15 Mart tarihinden itibaren geçerli olacak.

Takasbank'tan yapılan açıklamada, Borçlanma Araçları Piyasası Takas ve Merkezi Karşı Taraf Hizmeti Esasları Prosedürü'nde, piyasada gün içerisinde bir hesaba ilişkin teminat yetersizliğinin Takasbank tarafından belirlenen kriterleri  aşması durumunda, bu aşımın giderilmesini teminen gün içi teminat tamamlama çağrısı yapılabileceğinin belirtildiği hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Bir hesabın teminat tamamlama çağrısına konu olabilmesi için, aynı anda teminat eksiğinin 10 milyon TL'nin üzerinde olması ve bahse konu hesabın marjin gereksiniminin, o hesabın toplam değerlenmiş teminatına bölünmesi suretiyle hesaplanan risk rasyosunun % 125 den fazla olması gerektiği 01.04.2019 tarih ve 1534 sayılı Genel Mektup ile duyurulmuştur.

Değişen piyasa şartları gözetilerek yapılan yeniden değerlendirme sonucunda 15/03/2024 tarihinden itibaren margin gereksinim risk rasyosu (%125) aynı kalmak kaydı ile teminat eksiği tutarının 50 milyon TL ve üzeri olarak uygulanması kararlaştırılmıştır.

Normal piyasa şartlarının söz konusu olduğu haller için açıklanan kriterlerin ve sürenin Takasbank tarafından piyasa şartları, üyenin risk seviyesi gözetilerek gün içerisinde, herhangi bir duyuruya gerek kalmaksızın farklılaştırılabileceği tabiidir. "

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar