TAV hisse yorumu ve teknik analizi

Şeker Yatırım, TAV için hedef fiyatını 21,90 TL'den 19,60 TL'ye indirirken, 'TUT' tavsiyesini sürdürdü. Analizde, ‘Ülkeler arası, özellikle AB ile ticari hava trafiğinin açılmasının Grup’un 2Ç20 sonrası iyileşme hızını belirleyici olacağını düşünmekte, bu bağlamda İngiltere ve Rusya ile hava trafiğinin açılmasını olumlu değerlendirmekteyiz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şeker Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

 "COVID-19 küresel salgını 2Ç20 sonuçları üzerinde belirgin baskıya neden oldu

TAV Havalimanları Holding, COVID-19 koronavirüs küresel salgının  operasyonlarını olumsuz etkilemiş olmasıyla, 2Ç20’de ¬94.1mn tutarında  net zarar kaydetmiştir. Açıklanan net zarar rakamı, piyasa ortalama  net zarar tahmini olan ¬90.9mn’a paralel olarak, ancak özkaynak yöntemi  ile konsolide ettiği iştiraklerinin zararlarındaki artış ve artan  finansal giderleri nedeniyle ¬-87.4mn olan tahminimizin üzerinde  gerçekleşmiştir. TAV’ın 2Ç20 operasyonel sonuçları piyasa ortalama  beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiştir, bu nedenle, sonuçlar FAVÖK  seviyesinde ve net zarar içeriyor olmalarına rağmen, Grup payları kısa  dönem performansı üzerinde hafif olumlu algı oluşturabilir.

Satış  gelirleri yıllık bazda %87.6 azalırken, FAVÖK seviyesinde ¬25.8mn zarar  kaydedilmiştir. COVID-19 koronavirüsünün yayılmasını engellemek üzere  küresel ölçekte önlemler alınmış, ülkeler arasında ve yurt içinde  uçular kısıtlanmış/durdurulmuştur. Bu nedenle TAV Havalimanları Holding’in 2Ç20’de hizmet vermiş olduğu toplam yolcu sayısı yıllık  bazda %96.8 oranında gerilemiştir. Böylelikle, Grup’un satış gelirleri  yıllık bazda %87.6 oranında azalarak, piyasa ortalama beklentisi olan  ¬20.5mn ve tahminimiz ¬16.5mn’un üzerinde, ¬23.5mn olarak  gerçekleşmiştir. Esas itibariyle yolcu sayısındaki belirgin azalışa  paralel olarak, alınan büyük maliyet önlemlerine ve değişken  giderlerin azalmasına rağmen, Grup FAVÖK’ü ¬-25.8mn’a gerilemiş, ancak  piyasa ortalama beklentisi ¬-27.1mn’un ve tahminimiz ¬-30.2mn’un  üzerinde gerçekleşmiştir. Ek olarak, 2Ç20’de TAV’ın özkaynak yöntemi  ile konsolide ettiği iştiraklerinin net zararı, yolcu trafiğindeki  belirgin gerileme nedeniyle ¬25.8mn’a yükselmiş (2Ç29: ¬+15.3mn), net  finansal giderleri de yıllık bazda %32.3 oranında artarak ¬32.4mn’a  ulaşmıştır. Grup, böylelikle 2Ç20’de ¬94.1mn net zarar kaydetmiştir.

(2Ç19 net kar: ¬37.4mn). Konsolide net borcu ise 2Ç20 sonunda ¬889mn’a  yükselmiştir (1Ç20 sonu: ¬791mn).  TUT önerimizi sürdürmekteyiz – TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen havalimanlarının Gürcistan  ve Medine hariç tamamı uluslararası yolcu trafiğine açılmıştır.

Gürcistan’da işletilen havalimanlarının Eylül 2020’de dış hat yolcu  trafiğine açılması ve Medine’nin dış hat trafiğine açılış zamanını  henüz belirlenmesi beklenmektedir.

Ülkeler arası, özellikle AB ile  ticari hava trafiğinin açılmasının Grup’un 2Ç20 sonrası iyileşme  hızını belirleyici olacağını düşünmekte, bu bağlamda İngiltere ve Rusya ile hava trafiğinin açılmasını olumlu değerlendirmekteyiz.

Yine de tahminlerimizi temklinlilikle revize ederek, Grup payları için 12  aylık hedef fiyatımızı 19.60 TL olarak belirlemekte ve Tut önerimizi  sürdürmekteyiz. Salgın süresince işletmeye kapatılan havalimanları ile ilgili otoritelerden farklı yöntemlerle edinilebilecek telafiler ve Almati Uluslararası Havalimanı’nın 3Ç20’de planlanan satın alımı gibi gelişmeler, Grup payları üzerindeki değerlememizi olumlu yönde etkileyebilecek ve/veya olumlu algı yaratabilecektir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar