TCMB şaşırttı, faizi 500 baz puan artırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasaların beklemediği bir şekilde haftalık gösterge repo faizinde 500 baz puan artışa gitti.  Böylece politika faizi yüzde 50 seviyesine gelmiş oldu..

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), piyasaların beklemediği bir şekilde haftalık gösterge repo faizinde 500 baz puan artışa gitti.

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 45,00'ten yüzde 50,00'ye yükseltildi.

Foreks Haber anketine katılan 24 ekonomistin 20'si faizin sabit bırakılacağı beklentisini dile getirirken, 3'ü faizin 250 baz puan, 1'i ise 500 baz puan seviyesine yükseltilmesini bekliyordu.

TCMB'nin bir sonraki toplantısı 25 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Foreks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar