TCMB'ye kripto para uzmanı üye atandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu üyeliğine, Prof. Dr. Fatma Özkul getirildiğine. Özkul'un blockchain ve kripto para üzerine bir çok çalışması bulunuyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu üyeliğine, Prof. Dr. Fatma Özkul atandı.

Cumhurbaşkanlığı'nın atamaya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Böylece, TCMB PPK üye sayısı Başkan Hafize Gaye Erkan ile birlikte 6 kişiye ulaştı. Erkan'ın başkanlığa seçilmesinden bu yana yapılan tüm toplantılarda kararlar 5 kişiyle alınmıştı. 

PPK son haliyle Dr. Hafize Gaye Erkan (Başkan), Dr. Osman Cevdet Akçay, Dr. Fatih Karahan, Prof. Dr. Hatice Karahan, Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu ve Prof. Dr. Fatma Özkul şeklinde oluştu.

Özkul'un blockchain ve kripto para üzerine bir çok çalışması bulunuyor.

FATMA ÖZKUL KİMDİR?

1978 yılında Elazığ’da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren Özkul, yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalında tamamladı. 2012 yılında Muhasebe Bilim Dalında Doçent, 2018 yılında Profesör unvanını aldı.

2007-2021 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Özkul, akademisyenliğinin yanı sıra; Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yaptı.

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi olan Özkul’un, muhasebe ve denetim alanlarında çok sayıda akademik yayını bulunmaktadır. “İşletmelerde Hile Riski Yönetimi”, “Perakende İşletmelerde Muhasebe Uygulamaları” kitaplarının yanı sıra, 2023 yılında yılın en iyi finans ve ekonomi kitabı ödülüne layık görülen “Kripto Varlıklar Muhasebesi” kitabının yazarıdır.

Özkul, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş olup Ziraat Finans ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Evli ve iki çocuk annesidir.

Prof. Dr. Fatma Özkul, 23 Aralık 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyeliği’ne atanmıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar