TEB Yatırım, Aksigorta'yı model portföyünden çıkardı

TEB Yatırım, araştırma raporunda model portföyünden Aksigorta'yı çıkardı. AVISA’yı portföyüne ekleyen TEB Yatırım, ‘özellikle düşen TL mevduat faizleri ile cazibesini kaybeden mevduattan emeklilik fonlarına geçişlerin hızlanabileceğini düşünüyoruz’ tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TEB Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Model portföyümüzde değişiklik yapıyoruz:

"Portföyümüze AVISA eklerken TKFEN ve AKGRT çıkarıyoruz.

Model portföy hisselerimiz (ağırlık sırasıyla) : *** PGSUS / TOASO / ULKER / GARAN / OTKAR / AVISA / ISCTR / AKBNK

Banka ağırlığı = %33,1 (BIST100 banka ağırlığı = %25,0)

En az tercih ettiğimiz hisseler listesinde bir değişiklik  yapmıyoruz: ALBRK / CIMSA / DOAS / KRDMD en az tercih ettiğimiz  hisseler portföyünü oluşturmaktadır.

AVISA: Önümüzdeki dönemlerde AvivaSa'nın yönettiği emeklilik fon  tutarında hızlı bir artış beklemekteyiz. Özellikle düşen TL mevduat faizleri ile cazibesini kaybeden mevduattan emeklilik fonlarına  geçişlerin hızlanabileceğini düşünüyoruz. %25 devlet katkısının  cazibesinin devam ediyor olması da karlılığı desteklemektedir. 2020'de  gerçekleşmesini beklediğimiz zorunlu işveren katkısı ve 18 yaş altı  nüfusun emeklilik sistemine dahil edilecek olması hisse için önemli  katalistlerdir. 3ç19 itibariyle finansal sektördeki en yüksek sermaye  getirisine (%57) sahip olan AvivaSa'nın değerlemesini de cazip  bulmaktayız.

AKGRT: Hissenin son 6 ayda %26 nominal ve %13 endeks relatif  performans göstermesi sonrası azalan yukarı potansiyelimiz nedeniyle  portföyden çıkarıyoruz.

TKFEN: Uzun vadeli olumlu görüşümüzü korusak ta yakın vade de  katalist olmaması nedeniyle portföyümüzden Tekfen Holding 'i  çıkarıyoruz. Hisse, 4.0x 2019T F/K çarpanıyla benzer şirketlere göre %70 iskontoda işlem görmektedir. Taahhüt segmentinde yeni iş yükü  gelene dek hisseye olan ilginin sınırlı kalmasını bekliyoruz."

Alış 7.21
Satış 7.22
Değişim 0.09%
Son Değer 7.22
En yüksek 7.33
En düşük 7.17
Haftalık Değişim 6.1764%
Aylık Değişim 15.3354%
Yıllık Değişim 37.5238%
AVISA AVIVASA EMEKLILIK VE HAYAT A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 18.2
Satış 18.24
Değişim -0.15%
Son Değer 18.2
En yüksek 18.49
En düşük 18.14
Haftalık Değişim 2.8829%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 3.5267%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar