TEB Yatırım, GARAN ve KOZAL'ı tavsiye listesine ekledi, TTKOM ve YKBNK'yi çıkardı

TEB Yatırım, Garanti Bankası ve Koza Altın'ı tavsiye listesine  ekledi, Türk Telekom ve Yapı Kredi'yi tavsiye listesinden çıkardı. Analizde, tavsiye listesinden çıkarılan iki hissede gerekli kar realizasyonunun sağlandığının altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

 Konu ile ilgili raporda, şu değerlendirme yapıldı:

 "Tavsiye listemize  GARAN ve KOZAL’ı ekliyoruz.

 Tavsiye listemize ekleme sebeplerimiz:

GARAN:

Garanti Bankası, %12.1 özsermaye karlılığı ve %18.2 sermaye  yeterlilik rasyosu ile Türk bankacılık sistemi ortalamalarının üzerinde sermaye getirisi ve yeterlilik oranına sahiptir. Aynı zamanda düşük kaldıraç oranına sahip olması, bankaya büyümesi  için destek olmaktadır. Güçlü serbest karşılık tabanı ise bankayı rakiplerine göre daha  korunaklı hale getirmektedir. 

KOZAL:

Her ne kadar mevcut madenlerde daha düşük altın yoğunluğu  varsaydığımız için altın üretiminde yıllık bazda düşüş beklesek de  güçlü altın fiyatları ve yıllık bazda TL’deki değer kaybı şirketin  karlılığına destek verecektir.

Koza Altın’ın ana yatırım cazibesi düşük yatırım ve üretim  maliyetleridir. Türkiye'de madencilik nakit maliyetleri nispeten  düşüktür. Koza maliyetlerinin % 60'ı TL cinsindeyken, tüm gelirleri USD ile bağlantılı olması TL’nin zayıfladığı ortamda karlılığın güçlü  kalmasını neden olacaktır. Uzun vade de şirketin yüksek altın fiyatları ve TL’nin zayıfladığı  ortamda altın rezervini artırmaya daha fazla odaklanmasını bekliyoruz.

Tavsiye listemizden  TTKOM, YKBNK’ı çıkarıyoruz

Tavsiye listemizden çıkarma sebeplerimiz:

TTKOM:

Operasyonel olarak şirketi beğenmeye devam etsek de kar realizasyonu amacıyla TTKOM’u kısa vadeli tavsiye ettiğimiz hisseler  arasından çıkarıyoruz. Listeye dahil ettiğimiz 23 Mart tarihinden bu  güne hisse %21 getiri sağlamıştır.

YKBNK:

MSCI endeks değişikliği beklentisi ile son 1.5 ayda XBANK endeksinden pozitif ayrışan hissede beklentilerin tamamlanması sonrası diğer bankalara geçiş öneriyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar