Tekfen İnşaat, Irak'ta 100 milyon dolarlık projeye tekrar başlıyor

Küresel salgın nedeniyle çok sayıda projeye ara vermek zorunda  kalıp sıkıntılı bir dönemden geçen uluslararası müteahhitlik  sektöründe, temkinli bir canlanmanın işaretleri görülmeye başladı. Tekfen İnşaat, Irak'ta 100 milyon dolarlık projeye tekrar başlama kararı aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tekfen İnşaat’ın 2016 yılında, Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila  Petrol Sahası’nda inşa edilecek toplam değeri 100 milyon dolar olan Su  Ayrıştırma ve Transfer Üniteleri Projesi’nin yapımı kapsamında BP ve  Iraq NV ile imzaladığı ve 2019 yılı sonunda yüzde 65’ini tamamladığı  projeye pandemi koşullarında ara verilmişti. Yeni alınan kararla,  projenin kalan kısmı için ilave kapsamla yeniden işbaşı yapılacak.

Küresel salgın nedeniyle çok sayıda projeye ara vermek zorunda  kalıp sıkıntılı bir dönemden geçen uluslararası müteahhitlik  sektöründe, temkinli bir canlanmanın işaretleri görülmeye başladı.

Tekfen İnşaat, Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’nda  inşa edilecek Su Ayrıştırma ve Transfer Üniteleri Projesi’nin yapımı  kapsamında 2016 yılında BP ve Iraq NV ile “Rumaila Petrol Sahası Genel  Montaj işleri” kapsamlı bir Çerçeve Sözleşmesi imzalamıştı. 2019 yılı  sonu itibarıyla projenin yüzde 65’i tamamlanmış ancak COVID-19  pandemisi ve petrol fiyatlarına bağlı kısıtlar nedeniyle çalışmalar  durdurulmuştu.

Gerçekleştirilen müzakereler sonucunda projenin kalan kısmı ve EPC  bazlı (anahtar teslim) ilave kapsamlar için yeniden işbaşı yapılmasına  karar verildi. İlk aşamada mühendislik ve satın alma faaliyetlerine  başlanması planlanıyor. İş emirlerine göre yapılacak kalan işlerin  toplam tutarının, yayınlanması beklenen yeni iş emirleriyle birlikte  projenin sonunda yaklaşık 100 milyon dolara ulaşması bekleniyor.
 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tekfen İnşaat Genel Müdürü  Mustafa Kopuz: “COVID-19 pandemisinin iş süreçleri üzerindeki  baskısını inşaat sektörü de yaşadı. Ancak sektörün yeniden  hareketlenmesi ve projelere devam edilmesi ekonomilerin sürekliliği  açısından da çok kıymetli. 2016 yılında BP gibi küresel ölçekte büyük  bir marka ile imzaladığımız Rumaila Petrol Sahası’nda inşa edilecek Su  Ayrıştırma ve Transfer Üniteleri Projesi’ne başlama kararı verildi.  Tüm inşaat sektörü adına dileğim, bu hareketliliğin yaygınlaşması ve  yeni projelerin kapılarının açılmasıdır.” dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar