THY-Boeing anlaşması hisseyi nasıl etkiler?

İş Yatırım, THY'nin Boeing ile B737 Max teslimatlarıyla ilgili anlaşmaya varmasının THYAO hissesine etkisine ilişkin kısa bir rapor yayımladı. Analizde, 'Tarafların anlaşmaya varmış olmasını olumlu buluyoruz' ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analizi:

"THY Boeing ile B737 Max teslimatlarıyla ilgili anlaşmaya vardı

THY KAP’a yaptığı açıklamada Covid-19 salgının küresel havacılık  sektörüne olan olumsuz etkilerini göz önünde bulundurarak Boeing Company ile toplamda 75 adetlik B737 Max uçağına ilişkin sipariş (12  tanesi teslim edildi) ile ilgili anlaşmaya vardığını duyurdu.

Karşılıklı mutabakatla varılan anlaşmaya göre, THY’nin 10 adet B737 Max uçağı kesin iptal etmesine ve 40 adet uçağı ise 21 Aralık 2021  tarihine kadar opsiyona çevirmesine karar verildi.

THY, Boeing’e 21 Aralık 2021 tarihinde veya öncesinde yazılı bildirimde bulunarak  opsiyon hakkını kullanabilecek.

Tüm bunlara ek olarak, THY mevcutta  teslim edilmemiş 13 adet B737 MAX uçağının teslim tarihlerini  operasyonel ve finansal kapasitesi doğrultusunda yeniden  planlanladığını duyurdu.

THY ve Boeing’in siparişe ilişkin  görüşmelerde bulunduğu daha önceden de paylaşılmıştı. Ancak tarafların anlaşmaya varmış olmasını olumlu buluyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar