THY hisse yorumu ve teknik analizi: Hissede tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a düşürdü

Vakıf Yatırım, THY hedef fiyatını 18,61 TL'den 14,15 TL'ye,  tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a revize etti. THYAO bugün açıkladığı birinci çeyrek sonuçlarında piyasa beklentisinin üzerinde zarar açıklamıştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Türk Hava Yolları (THYAO): 1Ç20’de beklentimizin (1,34 mlr TL) ve piyasa beklentisinin (1,45 mlr TL) üzerinde, 2,02 mlr TL net zarar  açıkladı. Şirket 1Ç19 döneminde 1,25 mlr TL net zarar açıklamıştı.

Şirket 1Ç20 döneminde beklentimizin altında zayıf operasyonel  performans sergilerken, operasyonel olmayan giderlerin etkisiyle net  zarar beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Salgının etkileriyle  birlikte 1Ç20’de yolcu sayısı yıllık %20 gerileyen şirketin satış  gelirleri, beklentimizin ve piyasa beklentisi paralelinde, yıllık %3  artışla 15,3 mlr TL seviyesinde gerçekleşti.

FAVÖK ise beklentimizin (830 mn TL) altında, piyasa beklentisine ise paralel, yıllık %22  daralarak 649 mn TL seviyesine gerilerken, FAVÖK marjı da yıllık 1,4  puan daralarak %4,2 seviyesinde gerçekleşti. Şirketin 4Ç19 sonundaki 64,8 mlr TL’lik net borç pozisyonu ilk çeyrekte %26 artarak 81,7 mlr TL’ye, net borç/FAVÖK rasyosu ise 5,41x’den 6,91x seviyesine yükseldi.

Yorum: İlk çeyrekte şirketin finansalları beklentiler paralelinde  zayıf gerçekleşirken, net zarar beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Şirket hisseleri ise yılbaşından buyana endekse göre %7 negatif  ayrışırken, uçuş sınırlamalarının kaldırılması beklentileri  paralelinde son bir aylık dönemde endekse göre %10 pozitif ayrıştı.

Finansalların hisse performansı üzerinde nötr etkisinin olmasını  bekliyoruz. Salgın sürecinin etkileri ve artan borçluluk ardından  şirket için 18,61 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı 14,15 TL  seviyesine revize ederken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”  önerimizi sürdürüyoruz. Uzun vadeli “AL” tavsiyemizi “TUT” olarak  güncelliyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar