THY hissesi için hedef fiyatını belirledi

Ak Yatırım, THY için 11,00 TL hedef fiyatını ve 'NÖTR' tavsiyesini korudu. Raporda, 'THY’nin Ekim ayı verilerinin hisse performansıüzerinde bir etki yapmasını beklemiyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Türk Hava Yolları’nın (THY) dün açıkladığı verilere göre Ekim ayı toplam yolcu sayısı 2,43 milyona geriledi (Ekim 2019: 6,6 mln). Bizim 2.32 mln tahminimizin hafif üzerinde.

Yurtiçi yolcu sayısı%49, yurt dışı yolcu sayısıise %73 geriledi.Böylece aynıhatlarda %39 ve %66 gerileyen havalimanı yolcu verisi gözönünde bulundurulduğunda, THY hem yurt içi hem de yurt dışında pazarpayı kaybetmeye devam etti. Yolcu doluluk oranı Ekim 2020 döneminde %66,4ile 16.9ptdüşüş kaydetmiş oldu.

Taşınan Kargo-Posta,Ekim 2019döneminde 143.864 ton iken, 2020 yılının aynıdöneminde %8,4'lük azalışla 131.775 tona düştü. THY’nin Ekim ayı verilerinin hisse performansıüzerinde bir etki yapmasını beklemiyoruz.

Aşıgelişmeleri ilebirlikte tahmin edilenden daha hızlı talep toparlaması beklentisinin bufarkı kapatabileceğini öngörüyoruz. THY için 11.00TL/hissehedef fiyatımızı ve ‘Nötr’tavsiyemizi koruyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar