THY-THYAO hisse yorumu ve analizi

Yatırım Finansman, Türk Hava Yolları için hedef fiyatını yükseltirken hissede tavsiyesini "Endeksin Üzerinde Getiri" olarak sürdürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yatırım Finansman, Türk Hava Yolları için hedef fiyatını 28,40 TL'den 62,0 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Endeksin Üzerinde Getiri" olarak sürdürdü

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Kargo operasyonlarının THY finansalları üzerindeki olumlu etkisi sürüyor

Daha düşük kargo hacimlerine (1Ç'de -%12; 22T'de -%8) ve kargo getirilerinde bir miktar
normalleşmeye (22T'de -%3) rağmen, kargo operasyonlarının güçlü kâr katkısı THY'yi diğer
havayolu firmalarından ayrıştırmaya devam etmektedir.

1Ç22 itibarıyla kargo faaliyetleri İstanbul Havalimanı'na transfer olurken tüm fazların tamamlanmasının ardından kargo operasyonları 4 milyon ton kapasiteye ulaşacak, artan kapasite mevcut kargo getirilerine göre yıllık 8,0 milyar ABD doları gelir potansiyeline sahip.

1Ç'de yolcu sayısı 2019 seviyesinin %76'sına ulaştı.

THY'nin yolcu sayısı 1Ç19'da %96 artarak 12.6mn'ye ulaştı(1Ç19’un %76'sı). Uluslararası yolcu sayısındaki toparlanma, Covid ile ilgili kısıtlamaların gevşetilmesi sayesinde hız kazandı.

Turizm beklentileriyle desteklenen yüksek sezona girerken momentumun güçlü kalmasını bekliyoruz. 2022'de yolcu sayısının yıllık %55 artışıyla 69,4 milyona çıkmasını beklerken, RASK (Yolcu Geliri/AKK) beklentimiz bir önceki yıla göre %11 daha yüksek seviyededir.

DENGELİ OPERASYONEL KIRILIM

1Ç22 itibariyle, THY'nin uluslararası kapasitesi Amerika ve Avrupa'daki güçlü toparlanma
sayesinde pandemi öncesinin %92'sine ulaştı. Kuzey Amerika’da kapasite 1Ç’de 2019’un
%42 üzerindeydi. Amerika'daki güçlü operasyonel performans gibi, THY'nin Avrupa'daki
kapasitesi de 1Ç19'da %86'ya ulaştı.

Kapasitedeki artışa paralel Avrupa'da taşınan yolcu sayısı 4,1 milyona ulaşarak dış hat yolcu sayısında en yüksek paya (%54,3) sahip olmaya devam etti. Uzak Doğu operasyonları ise devam eden uçuş kısıtlamaları nedeniyle kapasite açısından en düşük toparlanmayı gösteren bölge olmayı sürdürdü (1Ç19'un %74'ü).

Daha hızlı toparlanan bölgelere kapasitenin kaydırılabilmesi, yüksek Covid vaka sayıları nedeniyle Çin'de devam eden yavaşlamaya karşı esneklik sağlamaktadır.

2022'DE KARLILIĞI SÜRDÜRMEK İÇİN MALİYET YÖNETİMİ ÖNE ÇIKIYOR

Küresel enflasyonist baskılara rağmen, yakıt dışı birim giderlerin TL’deki değer kaybının
olumlu etkisi ve sıkı maliyet kontrolü sayesinde 2019 seviyesinin (%2021'de 2020'ye karşı -
%30,6) altında kalmasını bekliyoruz. Hatırlanacağı üzere, Şirket’in toplam maliyetlerin
yaklaşık %23'ü TL cinsindendir. Şirketin 2022'de marjlardaki normalleşme nedeniyle bir
önceki yılın hafif altında 3,2 milyar ABD Doları (Şirket tanımı) FAVÖK yaratmasını bekliyoruz.

22T'DE NET BORÇ/FAVÖK'TE HAFİF ARTIŞ

THY, yatırım harcamalarını 2022'de 3,5 milyar USD'ye çıkarmayı planlıyor (2021'de 2,5 milyar USD'den). Buna göre THYAO'nun net borcunun 2022 yılında hafif bir artışla 13,5 milyar
USD'ye çıkmasını bekliyoruz (2021 sonundaki 12,2 milyar USD'den), bu durum tahminlerimize göre şirketin net borç/FAVÖK oranını geçen yılki 4,1x seviyesinde 4,7x’e çıkarmaktadır.

HEDEF FİYATIMIZI 62.0TL’YE REVİZE EDİYORUZ

THYAO için hedef fiyatımızı 28,40 TL'den 62,0 TL'ye revize ederken, Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz. Yeni HF'miz %56 yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Değerlememiz
için 6.0x değerleme çarpanı 2021-22 ortalama FAVÖK kullandık.

THYAO hisseleri yılbaşından beri %82 arttı (BIST100'e karşı %54). Güçlü hisse senedi fiyat performansına rağmen THYAO, 22T'de hala cazip şekilde 5,6x FD/FAVÖK ile küresel emsallerine göre %39 iskontolu işlem görmektedir.

RİSKLER
Akaryakıt fiyatlarında artış, yüksek sezonda uluslararası seyahat talebindeki yavaşlama ve
yeni virüs çeşitleri değerlememiz üzerinde aşağı yönlü risklerken, yakıt fiyatlarındaki düşüş,
sezonda artan iç talep ve Uzak Doğu'da hızlı toparlanma yukarı yönlü risk oluşturmaktadır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar