THY (THYAO) hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, yılın tamamında net zararı 5,59 milyar TL olan ve piyasa beklentilerinin üzerinde zarar açıklayan THY tavsiyesini 'al'dan 'tut'a güncellerken, 15,78 TL hedef fiyatını korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Detaylar şu şekilde:

"Türk Hava Yolları (THYAO): Yılın son çeyreğindeki zayıf trafik  verilerine karşılık kargo operasyonlarının desteğinde, beklentimizin (488 mn TL net zarar) altında, piyasa beklentilerinin (345 mn TL net  zarar) ise üzerinde 385 mn TL net zarar açıkladı.

Yılın tamamında THY’nin net zararı 5,59 mlr TL (4,54 mlr TL net kar) seviyesinde  gerçekleşti. Son çeyrekte şirketin satış gelirleri beklentilere  paralel, yıllık %27 gerilemeyle 13,9 mlr TL seviyesinde  gerçekleşirken, yıl tamamında yıllık %38 düşüşle 46,4 mlr TL’ye  geriledi.

Bu dönemde FAVÖK, beklentimizin %14, piyasa beklentisinin  ise %22 üzerinde, yıllık %26 artışla 3,89 mlr TL’ye ulaşırken, FAVÖK  marjı yıllık 11,6 puan yükselişle %27,9’a ulaştı. Yılın tamamında FAVÖK %31 gerileyerek 8,26 mlr TL’ye düşerken, FAVÖK marjı 2 puana  yakın iyileşerek %17,8 seviyesinde gerçekleşti.

Yorum: Beklentilere yakın sonuçlar sonrasında şirket hisselerinde  nötr piyasa tepkisi görmeyi bekliyoruz. Şirket hisseleri son bir ayda  endeksten %12 pozitif ayrıştı. THY için 15,78 TL seviyesindeki hedef  fiyatımızı ve kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” önerimizi  koruyoruz. Hedef fiyatımıza göre sınırlı yükseliş potansiyeli  nedeniyle uzun vadeli AL önerimizi “TUT” olarak güncelliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar