TL mevduat faizi artmaya devam ediyor

Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı, 10 Kasım haftasında bir önceki haftaya göre 50 baz puan artışla %40,58 olurken dolar mevduat faizi 4 baz puan azalışla %2,82 ve euro mevduat faizi 27 baz puan azalışla %1,08 oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı ise aynı haftada bir önceki haftaya göre 81 baz puan artışla %51,95 oldu. TL bazlı konut kredi faizleri 4 baz puan artışla %41,71, taşıt kredi faizleri 93 baz puan artışla %46,26 ve ihtiyaç kredi faizleri 2 baz puan azalışla %60,19 olarak gerçekleşti.

Dolar bazlı ticari kredilerin faiz oranı, aynı haftada 21 baz puan artışla %10,13 olurken euro bazlı ticari kredilerin faiz oranı 37 baz puan artışla %8,77 oldu.

Ticari kredilere uygulanan mevduat spread'i TL için %11,37 olurken dolar ve euro için sırasıyla %7,31 ve %7,69 oldu. TL ticari kredilerdeki mevduat spread'i dolar ve euro kredilere uygulanan spread'in üstünde kalmaya devam ediyor.

Kaynak: BMD / Hibya Haber Ajansı

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar