Trump: Çin alımlara başladı, daha fazla almalarını istiyorum

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret anlaşmasına dair çalışmaların iyi gittiğini belirterek Çin'in taahhüt ettiği alımları gerçekleştirmeye başladığını söyledi. Trump, “daha fazlasını” istediğini sözlerine ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret anlaşmasının birinci aşaması konusundaki müzakerelerin gelişmekte olduğunu belirterek, gelecek ay Şili’de bir anlaşma imzalanmasına yönelik beklentileri yükseltti.

Trump Pazartesi günü Beyaz Saray’da yaptığı açıklamasında, Çin’in taahhüt ettiği tarımsal ürünler ithalatına işaret ederek, “Alımlar başladı” dedi ve “daha fazlasını” istediğini sözlerine ekledi.

Pazartesi günü erken saatlerde ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, anlaşmanın detaylarının doğru oluşmasının Başkan Trump’ın anlaşmayı gelecek ay Şili’de imzalamasından daha önemli olduğunu söyledi.

ABD’li yetkililer, Çin’in ABD’den alımlarını önemli ölçüde artıracağını ve finansal servisler, kur imtiyazları ve fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin konularda uzlaştıklarını belirtmişti. Bunun karşılığında ABD noel alışveriş sezonu öncesinde Ekim’de devreye girmesi planlanan ek gümrük vergilerini durduracaktı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar