Tüpraş hisse senedi yorumu ve hedef fiyatı

Yapı Kredi Yatırım, Tüpraş hisse senedi için hisse başına 195 TL olan 12-aylık hedef fiyat ve 'Tut' önerisinin korunmasını kararlaştırıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın Tüpraş hisse senedi yorumunu içeren raporundan öne çıkan tespitler şu şekilde:

Tüpraş, Mart 2023 Ürün Marjı Verilerini Açıkladı

Tüpraş, Mart 2023 aylık ürün marjı verilerini duyurdu. Ortaya çıkan verilere göre, orta distilatta motorin için çeyreklik %20'lik bir düşüşle 23.8 ABD Doları/varil, jet yakıtı için ise çeyreklik %28'lik bir düşüşle 18.0 ABD Doları/varil seviyesine geriledi. Hafif distilat kategorisinde ise, benzin ürün marjında çeyreklik %20'lik bir artış yaşandı, 23.1 ABD Doları/varil seviyesine yükseldi.

Analizin Değerlendirmesi

Tüpraş'ın açıkladığı ürün marjı verileri üzerine yapılan analizde, motorin ve jet yakıtında görülen zayıf çeyreklik gelişim nedeniyle hisse senedi için sınırlı olumsuzluklar tespit edildi. Bu ürünler, toplam satış hacminin yaklaşık %60-65'ini oluşturuyor.

Hedef Fiyat ve Öneri

Analiz sonucunda, Tüpraş hisse senedi için hisse başına 195 TL olan 12-aylık hedef fiyat ve 'Tut' önerisinin korunması kararlaştırıldı.

Sonuç ve Özet

Tüpraş'ın Mart 2023 ürün marjı verileri değerlendirildiğinde, motorin ve jet yakıtında yaşanan düşüşlerin sınırlı olumsuzluklara işaret ettiği görülüyor. Ancak, benzin ürün marjında yaşanan artış dikkat çekiyor. Hisse senedi için ise mevcut değerlemeler ışığında 12-aylık hedef fiyat ve öneri korunmaya devam ediyor.

TUPRS TUPRAS-TURKIYE PETROL RAFINERILERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 201.7
Satış 201.8
Değişim 0.5%
Son Değer 201.8
En yüksek 202.8
En düşük 198.9
Haftalık Değişim 0.2483%
Aylık Değişim 3.0643%
Yıllık Değişim 49.9739%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar