Tüpraş'ın iştirakine EPDK onayı

Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TUPRS)'nin bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi A.Ş'nin üç ön lisans başvurusu olumlu sonuçlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tüpraş'ın bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi A.Ş'nin üç ön lisans başvurusu olumlu sonuçlandı.

Konuyla ilgili Tüpraş'tan yapılan KAP açıklaması şöyle:

"21 Aralık 2022 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile Şirketimizin bağlı ortaklığı Entek Elektrik Üretimi A.Ş tarafından, Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği kapsamında, depolama tesisi kurmak taahhüdü ile toplam 22 proje ile 1,4 GW ilave kapasite için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) gerçekleştirdiğimiz başvuruları kamuoyu ile paylaşmıştık.

Bu ön lisans başvuruları kapsamında EPDK tarafından Çavdar RES , Eren RES ve Yenidoğa RES olmak üzere sırasıyla 50,4 MW, 55 MW, 70 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgâr enerji santrali kurulumuna dair üç ön lisans başvurumuzun olumlu sonuçlandığı duyurulmuştur.

Yapılan başvurular kapsamında daha önce aldığımız 99,9 MW'lık ön lisansımızla birlikte ön lisans alan projelerimizin toplam kurulu gücü 275,3 MW olmuştur.

Değerlendirme süreci devam eden diğer ön lisans başvurularımıza ilişkin gelişmeler paylaşılmaya devam edilecektir."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar