'Türk Lirası güçlenmeye devam edecek'

Credit Suisse, dolar/TL'de kısa vadeli hedefi 7,00'ye revize etti. Kuruluşu analistleri tarafından hazırlanan raporda, dolar/TL paritesi için yapıcı görünümün devam ettiğinin altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Credit Suisse, dolar/TL'de kısa vadeli hedefi 7,00'ye revize etti. Kuruluşu analistleri tarafından hazırlanan raporda, dolar/TL paritesi için yapıcı görünümün devam ettiğinin altı çizildi. Bu kapsamda yakın vadeli hedefin 7,0'ye revize edildiği vurgulandı.

Türkiye'de reel faizin yüksek olduğu ortamda paritenin aşağı yönlü olmaya devam ettiğinin altını çizen analistler, yatırımcıların Türk otoritelerin ortodoks politikalara devam edeceği beklentilerinin sürdüğünü belirttiler.

TL'de reel faizler cazip

Raporda, "Dolar/TL paritesinde genel risklerin aşağı yönlü olduğunu düşünüyoruz. Yeni kısa vadeli hedefimiz 7,0 olarak belirlendi. Tarihi standartlara göre yabancı pozisyonlanmasının düşük olduğu ortamda yerel para cinsi tahvil ve hisselere sınır ötesi para girişi sürüyor. Buna ek olarak hanehalkının yakın zamanda yerel para cinsi mevduatı yabancı para ile değiştirmesi ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. TL'de reel faizler Aralıktaki 200 baz puan artırımın ardından cazip hale geldi" ifadeleri kullanıldı.

Kuruluş öte yandan dolar/TL için gelecek dönemde merkez bankası ve yerel şirket alımlarının ana talep unsuru haline gelebileceği bu nedenle şu aşamada yakın vade için daha agresif bir hedef belirlenmediği kaydedildi.

Kaynak: Foreks

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar