Türk Telekom CEO'su Önal: Koronavirüs ile mücadelede uzaktan eğitime hazırız

Koronavirüs ile ilgili alınan önlemler kapsamında, Cumhurbaşkanı  başkanlığında tüm bakanların katıldığı toplantı sonrası okulların  tatil edilmesi ve online eğitim sürecinin başlatılması kararı üzerine Türk Telekom bir açıklama yaptı. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, fiber altyapısı ve SEBİT online platformu ile tüm öğrencilere desteğe hazır  olduklarını belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ümit Önal, EBA Kampanyası ile tüm Türk Telekom bireysel mobil  abonelerine  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA  çevrimiçi sosyal eğitim platformu kullanımlarında 3GB internet hediye  ettiklerini söyledi.

 

“KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE UZAKTAN EĞİTİME HAZIRIZ”

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Virüsün dünyadaki etkilerini uzun  süredir takip ediyorduk. Türk Telekom olarak altyapı yatırımlarımızı  sık sık kamuoyuyla da paylaşmıştık. Online eğitim ile ilgili de  şirketimiz SEBİT’in yıllara dayanan bilgi ve tecrübesi var. Salgının  dünyada yayılma sürecinde de uzaktan eğitim konusunda yapılacakları  kamudaki yetkililerle görüşerek pek çok senaryo üzerinde çalışmıştık.

'ALTYAPIMIZ MÜSAİT'

Bugün Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu karara başta fiber altyapımız ve  teknolojimizle her türlü desteği vermek için hazırız” dedi. Ümit Önal  bu süreçte öğrencilere ve velilere destek olmayı sürdüreceklerini  vurguladı. Fiber altyapı, baz istasyonları, Vitamin uygulaması ve Türk Telekom’un iştiraki SEBİT’in deneyimli ekibi ile gerekli hazırlıkları  yaptıklarını ifade eden Türk Telekom CEO’su Önal, kamu otoritesiyle  uzun süredir çalışma yürüttüklerinin de altını çizdi. Diğer yandan, “EBA” yazıp 5555’e SMS gönderen faturalı ya da  faturasız hat kullanan tüm mobil abonelerine, Türk Telekom tarafından

EBA kullanımlarında 3GB internet hediye edilecek. ODTÜ Teknokent’te 1998 yılından beri Ar-Ge yaptıklarını belirten Türk Telekom İştiraki Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti  “Türkiye’nin en  büyük eğitim teknolojileri şirketiyiz. Türk Telekom’un grup  sinerjisinden de aldığımız güçle, teknolojiyi yenilikçi ve etkin bir  şekilde kullanarak ulusal ve uluslararası eğitim çözümleri üretiyoruz.

Geliştirdiğimiz uygulamalar hâlihazırda pek çok özel ve devlet  okulunda başarıyla çalışıyor. Uygulamalarımız ve programlarımız öğretmen ve öğrencilerden aldığımız geri bildirim ile sürekli  geliştiriliyor ve müfredat ile uyumlu hâle getiriliyor” dedi. Ahmet Eti ayrıca Türkiye’nin en kapsamlı ve zengin içerikli dijital eğitim ürünü Vitamin’in hâlen on binlerce öğrenci tarafından kullanıldığını  ve üniversiteye hazırlananlar için de Temel Yeterlilik Testi(TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) derslerini Raunt aracılığıyla sunduklarını  belirtti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar