Türk Telekom TTKOM hisse yorumu ve teknik analizi

İş Yatırım, Türk Telekom için 8,5TL TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu. Değerlendirmede, 'Beklentilerin üzerinde gelen net kar ve şirketin azalan net döviz açık pozisyonu nedeni ile hafif olumlu olmasını bekliyoruz. Türk Telekom için 8,5TL hedef fiyat ile AL tavsiyemizi koruyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Türk Telekom 1Ç20'de, beklentilerin üzerinde yıllık bazda %113 artışla 661mn TL net kar açıkladı (İŞY: 597mn TL ve piyasa: 581mn TL).

Şirketin net karında görülen iyileşmesinin en önemli nedeni olarak azalan kur farkı zararları ve borçluluk öne çıkıyor. Bizim tahminlerimizdeki sapmanın temel nedeni de beklentilerin altında gerçekleşen kur farkı giderleri oldu.

Şirketin 1Ç20'de 100mn dolar tutarında yeni çapraz para swap işlemi gerçekleştirilmesi ve TL borçlanmasını arttırması neticesinde net döviz açık pozisyonu (finansal kiralama yükümlülükleri dahil), 2019 yıl sonundaki 813mn dolar seviyesinden 612mn dolar seviyesine geriledi.

Türk Telekomun satış gelirleri 1Ç20'de, beklentilere paralel, yıllık bazda %17 artış ile 6.30mlyr TL'ye yükseldi. (İŞY: 6.15mlyr TL ve piyasa: 6.24mlyr TL). Sabit internet ve mobil iş kollarının satışları yıllık bazda sırası ile %19 ve %12 artış gösterdi. Özellikle sabit internet iş kolunda güçlü abone kazanımları (+5,3 YoY) ve fiyat artışları büyümeyi destekledi.

1Ç20 FAVÖK, beklentilere paralel yıllık bazda %12 artış ile 3,0mlyr TL'ye yükseldi (İŞY: 2,96 mlyr TL ve piyasa: 2,95 mlyr TL). 1Ç20 FAVÖK marjı, geçen yılın görece yüksek baz etkisi ve normalleşen operasyonel gider artışı nedeni ile yıllık bazda bazda 1.6 azalışla
%47,6 oldu.

Türk Telekom yıl sonu hedeflerinde revizyona gitti. Şirket 2020 FAVÖK beklentisini, satış kompozisyonundaki olumlu değişim nedeni ile 11,4mlyr TL seviyesinden 11,4-11,6mlyr TL aralığına yükseltti. Şirket yatırım harcaması beklentini ise 5,8mlyr'den 6,4mlyr TL seviyesine yükseltti.

Yatırım harcamalarında görece yüksek yukarı yönlü reziyonun nedenleri i) sene başından beri USD karşısında %15 değer kaybeden TL ve ii) şirketin hızlı internete artan talep sonrası fiber yatırımlarına daha fazla ağırlık verme planı.

Şirketin 2020 yılı hedefleri bizim mevcut beklentilerimize oldukça yakın (İŞY 2020
EBITDA:12,4mlyr TL, İŞY 2020 yatırım harcamaları: 6,2mlyr TL). TL'deki değer kaybına bağlı olarak yatırım harcaması öngörülerindeki yukarı yönlü revizyonun büyük ölçüde beklendiğini düşünüyoruz.

Sonuçlara piyasa tepkisinin beklentilerin üzerinde gelen net kar ve şirketin azalan net döviz açık pozisyonu nedeni ile hafif olumlu olmasını bekliyoruz. Türk Telekom için 8,5TL hedef fiyat ile AL tavsiyemizi koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar