Turkcell, 315 milyon euroluk borcunu erken kapatıyor

Turkcell'den KAP'a yapılan açıklamada 148,4 milyon euro ve 166,7 milyon dolar tutarındaki kredilerin geri ödemesinin 23 Mart'ta tek seferde yapılacağı bilgisi verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Turkcell, 148,4 milyon euro ve 166,7 milyon dolar tutarında kredi geri ödemesini 23 Mart'ta tek seferde yaparak erken kapatacak.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"17 Eylül 2015 tarihinde açıkladığımız ve vadesi 16 Eylül 2020 olan kredinin, sözleşmeye göre bu yıl Haziran ve Eylül aylarında yapılması planlanan toplam 148,4 milyon Avro ve 166,7 milyon ABD Doları tutarındaki son iki anapara geri ödemesinin 23 Mart 2020'de tek seferde yapılarak erken kapatılmasına karar verilmiştir.

Güçlü bilançomuz ile yüksek nakit pozisyonumuz sayesinde ve uzun vadeli finansman stratejilerimiz doğrultusunda yapılan bu işlem sonucunda, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. için mevcutta yaklaşık 4 yıl olan ortalama borçlanma vademizin yaklaşık 5 yıla çıkacağı öngörülmektedir.

Şirketimiz, en son açıklanan konsolide finansal tablolarına göre 1,0x  Net Borç/FAVÖK oranıyla sektörden düşük bir borçluluğa sahiptir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar