Türkiye’nin ilk ‘Eğitim AVM’si faaliyetlerine başlıyor

Türkiye İtibar Akademisi, bünyesinde kurduğu “Gelişim Atölyeleri” ile iş dünyasının ve beyaz yakalı profesyonellerin ihtiyaç duyduğu tüm eğitimleri artık tek bir çatı altında topluyor. Gelişim Atölyeleri sayesinde uzman eğitmenler kurumsal bir çatı altında eğitimlerini sunma fırsatı yakalarken, eğitimlerden yararlanan kurum ve profesyoneller de belirli kriterlerle seçilmiş uzman mentörlerden gereksinim duydukları eğitimleri alma fırsatı yakalıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gelişim Atölyeleri hakkında bilgi veren Türkiye İtibar Akademisi ve İtibar Group Direktörü Rıdvan Tozlu, “Kurumsal derecelendirme ve değerleme, sektör araştırmaları, düzenlediği konferans, zirve ve atölye çalışmalarının yanı sıra profesyonellere yönelik eğitim programları, markalara özel denetim raporlarıyla 2009’dan bu yana ülkemizdeki kurumlara hizmet sunan Türkiye İtibar Akademisi bir ilki gerçekleştiriyor. Hayalimiz; profesyonellerin kendi bireysel gelişimlerine yatırım yaparlarken doğru mentorlar ile gereksinim duyduğu tüm eğitim ihtiyaçlarını tek bir çatı altında bulabilecekleri ‘Türkiye’nin Bireysel Gelişim ve Eğitim Platformu’nu hayata geçirmekti. Gelişim Atölyeleri işte bu çerçevede kuruldu” dedi.

Ülkemizde en büyük eksikliklerden birinin de gerek profesyoneller için bireysel gelişim gerekse kurumlar için de hizmet içi eğitimlerinde ihtiyaç duyulan eğitimleri verecek doğru mentor ve eğitmenleri bulamama sorunu olduğuna dikkat çeken Tozlu, “Gelişim Atölyeleri tıpkı bir eğitim ve koçluk hizmetlerinin yer aldığı AVM gibi. Her bir eğitmen ya da mentor içeride vermek istediği eğitimler kapsamında kendi atölyesini ya da AVM gibi düşünürsek kendi mağazasını açıyor” diye konuştu.

“Eğitimler şimdilik örgün”

İlk aşamada örgün eğitimlerin platform bünyesinde yer alacağını kaydeden Tozlu, “Gelecekte online eğitmenlere de yer vereceğiz. Ancak ilk aşamada örgün yani yüzyüze grup eğitimleri platformda genelinde talebe sunuluyor. Eğitimler, salon eğitimleri, uygulamalı eğitimler ve tematik eğitimler olmak üzere üç farklı dalda yapılıyor. Platform içinde kendi atölyesini açacak eğitmen ya da mentorları titizlikle seçiyoruz. Her adaya atölye açma fırsatı sunmuyoruz. Sunulan eğitimlerden sadece bireyler değil, kurumlar da hizmet içi eğitim çalışmaları için yararlanabilir” dedi.

“Herkes atölye açmak için başvurabilir”

“Gelişim Atölyeleri bünyesinde dileyen herkes eğitmen ya da mentor olabileceğini belge ile kanıtlamak koşulu ile kendi atölyesini açmak için müracat edebilir” diyen Tozlu, “Türkiye İtibar Akademisi, Gelişim Atölyeleri bünyesinde kendi atölyesini açan eğitmen ve mentorlara öncelikle satışa sunduğu eğitimleri için kurumsal bir çatı sunuyor. Onlara ayrıca eğitimlerini sağlıklı koşullarda sunabilecekleri doğru mekanları temin ediyor, hedef kitlelerine ulaşmada ihtiyaç duydukları reklam ve tanıtımları yapıyor, hedef kitleleri ile sağlıklı ve doğru bir iletişim kurmaları için kanal görevi üstleniyor, onlar adına satışı yapılan eğitimlerde katılımcılara eğitim faturalarının kesimi ve gelirlerinin güvence altına alınmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

“Katılımcı ve kurumlar için güvence oluyoruz”

Eğitim talepleri ortaya çıktığında karşılaşılan en önemli sorunun doğru mentör ya da eğitimcinin bulunamaması olduğuna dikkat çeken Tozlu, “Gelişim Atölyeleri, zengin eğitim ve eğitmen havuzu ile doğru eğitmen ve mentörlere ulaşma şansı sunmasının yanı sıra, gerek bireysel gerek kurumsal olarak eğitim talebinde bulunan tüm katılımcılara bu gereksinimlerini Türkiye İtibar Akademisi’nden temin etme fırsatı sunduğu için verimli ve doğru eğitime ulaşmada güvence sunuyor” dedi.

Eğitimler İstanbul’la sınırlı kalmayacak

İstanbul dışında, Bursa’dan başlayarak İzmir, Ankara, Kayseri, Eskişehir ve tüm büyükşehirlere yayılarak yurt çapında hem profesyonellerin hem de iş dünyasının ihtiyaç duyduğu eğitimler düzenleyeceklerini belirten Türkiye İtibar Akademisi Gelişim Atölyeleri Koordinotörü Nergis Bozyiğit ise, “Amacımız; her biri alanında uzman ve geniş eğitmen kadromuzla, ihtiyaç duyulan tüm eğitimleri sadece İstanbul’da değil ihtiyacın oluştuğu tüm kentlerde hayata geçirmek” diye konuştu.

“Zengin eğitim yelpazesi”

Gelişim Atölyeleri’nde çok geniş yelpazede eğitimler planladıklarını belirten Bozyiğit, “Hali hazırda yelpazemiz içinde hem kurumların hem de profesyonellerin ihtiyaç duyduğu, itibar ve algı yönetiminden, üst yönetim mentorluğuna, kiriz yönetimi, pazarlama, satış, karar verme, kurumsallaşma, liderlik, beden dili, diksiyon, duyu ve duygu yönetimi, etkinlik yönetimi, kurumsal iletişim, hafıza yönetimi, veri okur-yazarlığı, fotoğrafçılık ve medya okur yazarlığına kadar bir çok alanda özel eğitimler yer almakta” diye konuştu. 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar