TVF, uluslararası piyasalarda tahvil ihracına çıkacak

Türkiye Varlık Fonu (TVF) CEO'su Zafer Sönmez, gelecek yıl uluslararası piyasalarda tahvil ihracına çıkacaklarını söyledi. Borsa İstanbul'un iki yıl içinde halka arzının söz konusu olabileceğini söyleyen Sönmez, fonun borsadaki payının yüzde 51'in altına düşmeyeceğini ifade etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Varlık Fonu (TVF), gelecek yıl uluslararası piyasalarda tahvil ihracına çıkacak. TVF, geçen ekim ayında 5 yıl vadeli dolar cinsi tahvil ihracı için yatırımcı toplantılarına başlamış, ancak daha sonra ihracı gerçekleştirmemişti.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) CEO'su Zafer Sönmez, BloombergHT televizyonuna yaptığı açıklamada ekim ayındaki ihraçta piyasa koşullarının uygun olmadığını ifade ederek, "Gelecek yıl yine bono sürecine gireceğiz" dedi.

TVF'nin her sene olmasa bile 18-24 ayda bir bono ihracı gerçekleştirmeyi planladığını ifade eden Sönmez, ihraçlarla sağlanan kaynağın TVF'nin yatırımlarını fonlamak için kullanılacağını ifade etti.

200 milyon dolar hesaba yattı

Sönmez Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun Katar Yatırım Otoritesi’ne devrine ilişkin 200 milyon dolarlık ödemenin Türkiye Varlık Fonu hesaplarına geldiğini belirtti. Borsa İstanbul için yapılan iki milyar dolar değerlemeyi "çok iyi bir değer" olarak niteleyen Sönmez, satış fiyatının 13'ün üzerinde bir FAVÖK çarpanıyla yapıldığını ifade etti. Sönmez geçmişte EBRD'nin borsadaki payını Katar Yatırım Otoritesi'ne yapılan satıştan çok daha düşük bir tutara aldıklarını belirtti.

"Halka arz iki yıl içinde, TVF'nin payı 51'in altına düşmeyecek"

Sönmez, Borsa İstanbul'un iki yıl içinde halka arzının da söz konusu olabileceğini söyledi. Sönmez fonun borsadaki payının yüzde 51'in altına düşmeyeceğini ifade etti. 

"Turkcell'in çarpanı 8'lerde olmalı"

Sönmez Ziraat’in Çukurova’ya verdiği 1,6 milyar dolarlık kredinin de Turkcell hisse devriyle birlikte TVF tarafından devralındığı bilgisini verdi.

Sönmez “Turkcell’in çarpanı 3-4’lerde, bunun 8’lerde olması gerekir. Turkcell’in değerinin gelecekte hayal edilemeyecek yerlere geleceğini inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TPAO ve Botaş'ın haka arzı

TPAO ve Botaş'ın halka arzı konusundaki soruya Sönmez bu iki şirketin halka arzını değer oluşmadan yapmak istemediklerini belirtti.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar