Uçak satışı hisse performansını nasıl etkiler?

Pegasus, dünyanın önde gelen uçak finansal kiralama şirketlerinden 1 adet Airbus A321-200NEO modeli uçak kiralamak için anlaşmaya varmıştı. İş Yatırım, bu haberin şirket açısında olumlu değerlendirdiklerini söyledi. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Pegasus Havayolları 4 adet Boeing 737 uçağını satıyor

Pegasus Havayolları Air Lease Corporation (ALC) ile filosunda yer alan dört adet Boeing 737-800NG uçağın mülkiyetinin ALC’ye devri ve ayrıca ALC’den bir adet Airbus 321-200neo uçağın kiralanması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

Sözkonusu dört adet Boeing 737-800NG uçağın 2021 yılı içerisinde Pegasus Havayolları’nın filosundan çıkışı planlanırken, kiralanacak A321-200neo uçağın 2023 yılında havayolunun filosuna katılması öngörülmektedir.

Pegasus Havayolları filosunun 2020 yıl sonunda 92 uçağa, 2021 yıl sonunda ise 93 uçağa ulaşması planlanıyor. Şirket satış fiyatı ile ilgili bilgi paylaşmıyor. Filo optimizasyonu ve nakit girişi anlamında haberi olumlu buluyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar