Üçüncü çeyrek öncesi hangi hisseler öne çıkıyor?

Hisse bazlı hareketliliğin yaşanacağı üçüncü çeyrek bilanço dönemi önümüzdeki hafta başlıyor. Yatırım Finansman'ın hazırladığı raporda hisse seçimi için 'İkinci yarı karlılıkları yerine defansif özellikleri ile ön plana çıkan şirketlerin seçilmesi gerektiği görüşümüzü yineliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yatırım Finansman'ın konuyla ilgili hazırladığı raporda şu detaylara yer verildi:

"3Ç21’de net karın yatay kalmasını bekliyoruz

3Ç21 bilanço dönemi önümüzdeki hafta başlayacaktır (konsolide olmayan şirketler için son tarih 1 Kasım, konsolide finansallar için son açıklanma tarihi 9 Kasım olarak belirlenmiştir).

Bu çeyrekte takibimizdeki şirketlerin net karında yıllık %62 artış bekliyoruz. Geçen senenin düşük bazının ardından banka karlarının %41 artmasını beklerken, finans dışı firmalarının net kazancının yıllık bazda %76 yükselmesini beklemekteyiz. Yıllık karşılaştırma geçen yılın düşük baz etkisi göz önüne alındığında yanıltıcı olacağından, daha karşılaştırılabilir geçen çeyrek sonuçlarına göre %4’lük net kar artışının bankacılık sektörü karındaki %18’lik iyileşmeden kaynaklanmasını bekliyoruz.

Eylül başından döviz kurlarında görülen artış ve 10-yıllık TL faizindeki hızlı yükselişin önümüzdeki dönemde karlılık ve değerleme üzerindeki etkilerinin, 3Ç sonuçlarının fiyatlama etkisini azaltabileceğini ve hisse seçimlerinde ikinci yarı karlılıkları yerine defansif özellikleri ile ön plana çıkan şirketlerin seçilmesi gerektiği görüşümüzü yineliyoruz. Bu yaklaşımla Model Portföyümüze seçtiğimiz hisseler ARCLK, EREGL, KCHOL, KRDMD, KORDS, MAVI, OZKGY, SISE ve TUPRS

Bankacılık sektöründe makro oynaklık baskısı devam ediyor

Üçüncü çeyrekte de bankalar arası keskin karlılık farklarının devam etmesini bekliyoruz. VAKBN TÜFE endeksli kağıt getirilerinde artış ve TL marjlarda kısmı iyileşme ile sınırlı karlılık artışı kaydedebilecekken HALKB negatif TL marjlar yüzünden %1 civarında özsermaye karlılığı açıklamaya devam edecek.

Karşışıklarda olumlu seyir, bono getirilerinde ve TL marjlarda iyileşme özel bankalarda çeyreklik kar artışının temel sebepleri. %18 ve %21 özsermaye karlılığı açıklamalarını beklediğimiz GARAN ve YKBNK sonuçlarının normal koşullarda pozitif fiyatlanmasını beklerdik ancak Eylül başından beri %11 düşüş kaydeden banka endeksi TL’de değe kaybı ve uzun vadeli TL faizlerinin %20’ye çıkmasından olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Finans Dışı: Çeyreklik bazda FAVÖK’te %4 yükseliş, net karda sınırlı düşüş
Takibimizdeki finans dışı şirketlerin toplam sonuçları artan emtia fiyatlarından ve pandemi
kısıtlamalarının gevşetilmesiyle talep görünümündeki toparlanmadan pozitif etkilenmeye devametmektedir. Finans dışı şirketlerin toplam FAVÖK’lerinde 3Ç’de çeyreklik %4 artış öngörürken, artan maliyetlerin marjlar üzerinde baskı oluşturmaya başladığını vurgulamaktayız. Net karda toplam finans dışı şirketler için %2 daralma tahmin etsek de, baz etkisine bağlı olarak yıllık %76 artış öngörüyoruz.

3Ç döneminde kuvvetli sonuç beklediğimiz hisseler ALARK, FROTO, EREGL, KRDMD, PETKM, TKFEN ve TUPRS olarak sıralanırken, nispeten daha zayıf sonuç öngördüğümüz şirketler ise AKCNS, TOASO, DOAS ve TTRAK olarak listelenebilir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar