Ünlü yatırımcıdan faiz tahmini

Pershing Square Capital Management'ın kurucusu Bill Ackman, Fed'in faiz oranlarını piyasaların tahmin ettiğinden daha erken düşürmeye başlamasını bekliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Milyarder yatırımcı Bill Ackman, Fed’in faiz oranlarını piyasaların öngördüğünden daha erken indirmeye başlayacağını iddia ediyor.

Pershing Square Capital Management'ın kurucusu böyle bir hamlenin ilk çeyrekte gerçekleşebileceğini söyledi. Swap piyasası verilerine göre yatırımcılar Haziran ayındaki faiz indirimini tamamen fiyatlıyor, Mayıs ayındaki faiz indirimi ihtimali ise yüzde 80 civarında fiyatlanıyor.

Fed, Mart 2022'de agresif bir şekilde faiz artırımına başladı ve bu, son 40 yılın en hızlı faiz artışlarına yol açtı. ABD enflasyonu bu yıl genel olarak yavaşlamış olsa da merkez bankası henüz faiz indirimine gitmedi.

Ackman, “Olan şey, ekonomiyi etkileyen reel faiz oranının, enflasyon düştükçe artmaya devam etmesidir. Enflasyon yüzde 3'ün altında seyrederken Fed'in oranları kabaca yüzde 5,5 aralığında tutması durumunda "bu çok yüksek bir reel faiz oranıdır" dedi.

Ackman, Rubenstein'a, ABD ekonomisinin yumuşak iniş olarak adlandırılan ve Fed'in bir resesyonu tetiklemeden faiz oranlarını artırdığı bir senaryoya doğru gittiğine ikna olmadığını söyledi. Ekonominin zayıfladığına dair kanıtlar gördüğünü belirten Ackman, "Bence Fed faiz oranlarını çok yakında düşürmeye başlamazsa sert bir iniş riski var" dedi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar