Vakıf Yatırım, Otokar hisse değerlendirmesi

Vakıf Yatırım, Otokar için önerisini 'TUT'tan 'AL'a  yükseltti. Vakıf Yatırım, buna gerekçe olarak şirketin ihracat potansiyelini işaret ederek ikinci çeyrekte satışların artmasını gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile  ilgili raporunda, Otokar hedef fiyatını 110,00 TL'den 160,00 TL'ye  yükselttiklerini kaydetti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

Bilindiği gibi Otokar'ın finansal sonuçları zırhlı araç satışlarına çok duyarlıdır. Şirketin, yılın ilk çeyreğinde BAE projesine yönelik herhangi bir teslimatı olmamıştı. Söz konusu teslimatların ikinci çeyreğe ötelendiği, bu nedenle zırhlı araç satışlarının beklenenden daha güçlü gerçekleşeceği beklentisi ile birlikte Bükreş Belediyesi'ne gerçekleşen otobüs satışlarının da katkısıyla 2Ç19'da hem operasyonel hem de net kâr seviyesinde oldukça güçlü sonuçlar açıklamasını bekliyoruz. Yılbaşından bu yana %34 yükselerek BIST100'e göre %26 pozitif ayrışan Otokar hisselerinin,  güçlü 2Ç beklentilerimiz ve genel olarak 2019 yılına ilişkin olumlu  görünümün etkisiyle pozitif ayrışmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz.

Otokar için değerleme modelimizde yaptığımız güncellemeler sonucunda 12 aylık hedef fiyatımızı 110 TL'den 160 TL'ye, kısa vadeli önerimizi  "Endekse Paralel Getiri"den "Endeksin Üzerinde Getiri"ye ve uzun vadeli önerimizi "TUT"dan "AL"a yükseltiyoruz."

 

 

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar