Wall Street bankaları FED'den 25 baz puan artış bekliyor

Wall Street bankaları, Fed'in dün başlayan ve bugün sona erecek Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında faizi 25 baz puan artıracağı yönünde görüş birliği içindeler.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Wall Street bankaları, Fed'in dün başlayan ve bugün sona erecek Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında faizi 25 baz puan artıracağı yönünde görüş birliği içindeler.

Bank of America, Citi, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley ve Wells Fargo'nun yanı sıra Barclays, Deutsche Bank ve Nomura da Fed'den 25 baz puanlık artırım bekliyorlar. 

Yatırımcılar, Fed Başkanı Powell'ın FOMC toplantısı sonrasında düzenleyeceği basın toplantısında Fed' 2023'te tekrar faiz artırmaya ne kadar kararlı olduğuna dair vereceği ipuçlarını bekliyorlar.

Citigroup ekonomistlerinden Veronica Clark yaptığı değerlendirmede, "Tüm seçenekleri açık bırakacaklar. Sadece birkaç aylık yumuşak enflasyon verilerinden sonra kesinlikle temkinli davranacaklar ki bu da işin bittiğine ikna olmaları için yeterli değil. Powell ve diğer politika yapıcılar, fiyatların tekrar yükselmesini önlemek için kararlı görünmek isteyeceklerdir" dedi.

Nationwide Life Insurance baş ekonomisti Kathy Bostjancic de "1970'ler ve 80'lerde ayaklarını frenden erken çekerek yaptıkları hatalardan kaçınmak istiyorlar" dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar