WFER'de G20 özel oturumu yapılacak

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nda (WFER) G20 özel oturumu da yapılacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, EPDK'nın ev sahipliğinde düzenlenecek söz konusu enerji forumu, çeşitli ülkelerden enerji aktörlerini 25-28 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya getirecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, EPDK'nın ev sahipliğinde düzenlenecek söz konusu enerji forumu, çeşitli ülkelerden enerji aktörlerini 25-28 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya getirecek.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenecek forumda, enerji ve düzenlemeleri tartışılacak. Enerji düzenlemesi alanında gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkelerin bir araya getirilmesi hedeflenen forumda, özel oturumlarla az gelişmiş ülkelerdeki enerjiye erişim sorunu da tartışılacak.


 WFER'de Türkiye’nin G20 dönem başkanlığında enerjinin esas konu başlıklarından biri olarak belirlenmesi, forumun gündemine de doğrudan etki edecek. Enerji forumunda, G20 özel oturumu da yapılacak.


WFER'in İcra Direktörü Gülefşan Demirbaş, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığında ilk kez enerji bakanları toplantısı yapılmasının öngörüldüğünü hatırlattı. Demirbaş, "Forum kapsamında düzenlenecek G20 özel oturumunda da ülkemizin G20 enerji gündeminin ilk sırasında yer alan Sahra Altı Afrika'da enerjiye erişimin düzenleyici boyutu hakkında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile G20'de enerji düzenlemesine bakış konularının ele alınmasıyla G20 başkanlığımızda enerji ve enerji düzenlemesinin daha da güçlü bir şekilde ele alınmasına katkı sağlayacağımız için memnunuz" değerlendirmesinde bulundu.


WFER'de 24 oturum yapılacak, 5 kıtadan ve 40'tan fazla ülkeden konuşmacı yer alacak.


Enerji sistemlerini rasyonelleştirmeyi ve yeniden düzenlemeyi, ekonomik büyümenin gerektirdiği enerji arzını sağlamayı, uygun fiyattan enerjiye erişimi güvence altına almayı amaçlayan çok sayıda ülkeden temsilci foruma katılacak ve politika önceliklerinin yanı sıra farklı piyasalar, endişeler ve düzenleme seviyeleri arasında bir köprü kurulacak.


Forum, bugünün sorunlarına çözümler sunmanın ötesinde enerji düzenlemesiyle iştigal eden kurumlara, geleceğin enerji piyasalarını inşa ederken karşılaşacakları sorunları öngörmeleri ve şimdiden çözüm alternatifleri geliştirmeleri açısından ışık tutacak.



AA

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar