Yabancı 54 milyon dolarlık hisse aldı

Yabancı yatırımcı olarak nitelendirilen yurt dışında yerleşik kişiler, 9 Temmuz haftasında 54,2 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri yayımlandı.

Buna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 9 Temmuz ile biten haftada net 54,2 milyon dolarlık hisse senedi ve 5,9 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) aldı, 6,2 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri (ŞBS) sattı.

Yurt dışında yerleşik kişilerin 2 Temmuz itibarıyla 20 milyar 713,3 milyon dolar olan hisse senedi stoku, 9 Temmuz'da 20 milyar 829 milyon dolara yükseldi.

Aynı dönemde yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku 7 milyar 885,1 milyon dolardan 7 milyar 875,5 milyon dolara geriledi. Yurt dışı yerleşik kişilerin ŞBS stokları ise 232,6 milyon dolardan 226,5 milyon dolara düştü.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar