Yabancı yatırımcının düzenli alım yaptığı hisseler

Son üç aylık yabancı takas oranlarına bakıldığında TOASO hissesinde yabancı yatırımcının pozisyon azalttığı dikkat çekerken iki hisse de artış yaşandı. Öte yandan son 6 aylık BIST 100 hisselerinde YATAS, KOZAL ve TTRAK şirketlerinde yabancı sürekli alış pozisyonunda.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halk Yatırım tarafından hazırlan raporda BIST 30 şirketlerinin son üç aylık yabancı takas oranları incelendi.

Buna göre verilere bakıldığında, yüksek yabancı takas oranına karşın TOASO hissesinde son dönemde yabancıların pozisyon azaltması, PGSUS ve HEKTS hisselerinde ise pozisyon artışı dikkat çekti.

SON 6 AYDA ÜÇ HİSSEDE DÜZENLİ ARTIŞ

Raporda, BIST 100 şirketlerinin son bir hafta, iki hafta, bir ay, üç ay ve altı aylık dönemlerde yabancı takas oranlarındaki değişimlere de yer verildi.

YATAS, KOZAL ve TTRAK son 6 Aylık dönemde yabancı takas oranında devam eden düzenli artış ile, ENJSA,TOASO ve FROTO ise son 6 Aylık dönemde yabancı takas oranında devam eden düzenli azalış tespit edildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar