Yapı Kredi düğmeye bastı: Türkiye'de bir ilk

Yapı Kredi, bazı çalışanlarının kalıcı olarak evden çalışmasına izin verecek ilk Türk bankası olacak. Plana göre banka, çalışma düzeninin basitleştirilmesi kapsamında işçileri 3 gruba ayıracak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg.com'un Asli Kandemir ve Ercan Ersoy imzalı haberine göre, Yapı ve Kredi Bankası Türkiye'de bazı çalışanlarının kalıcı olarak uzaktan çalışmasına karar veren ilk banka olmaya hazırlanıyor.

Habere göre, koronavirüs pandemisinden dersler çıkaran banka, daha fazla esneklik sağlamak ve ofis maliyetlerini azaltmak üzere genel merkezinde çalışanların üçte birinden fazlası için uzaktan çalışma yaklaşımı geliştiriyor. Bankanın Levent'teki merkezinde
5500 civarında çalışanı bulunuyor.

Plana göre banka, çalışma düzeninin basitleştirilmesi kapsamında çalışanları 3 gruba ayıracak. Genel merkezde çalışanların yalnızca %28'i bankacılık regülasyonları gereği ofisten çalışmaya devam edecek. %36 oranında çalışan ise ağırlıklı olarak evden çalışmaya devam edecek.

Kalan çalışanlar hem evden hem ofisten çalışma sistemi içeren hibrid modele geçecekler.
Banka, planın pandemi döneminde 8 binden fazla çalışanın evden çalışmasına karşın önemli bir sorun yaşanmaması kapsamında alındığını belirtti. Plan kademeli olarak uygulamaya geçecek, yılın ikinci yarısında ise tamamen uygulama hedefleniyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar