Yapı Kredi'ye 755 milyon dolarlık kaynak

Yapı Kredi toplamda 755 milyon dolarlık çift dilimli sürdürülebilirlik bağlantı sendikasyon temin etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'de bankaların sendikasyon dönemi çalışmaları devam ediyor.

Son olarak Yapı Kredi sendikasyon kredisi sağladığını duyurdu.

Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre banka, 367 gün vadeli 359 milyon dolar ve 372,5 milyon euro tutarında iki ayrı dilimden oluşan yaklaşık toplam 755 milyon dolarlık sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

22 ülkeden 39 finansal kurumun katılımıyla ve dış ticaretin finansmanı amacıyla kullanılacak olan sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisinin toplam maliyeti dolar ve euro için sırasıyla SOFR + yüzde 3,50 ve Euribor + yüzde 3,25 olarak gerçekleşti.

Banka’nın sağladığı sendikasyon kredisinin ortak koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank, Emirates NBD ve The Commercial Bank; sürdürülebilirlik koordinatörlüğünü First Abu Dhabi Bank, ING, Standard Chartered Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation; aracılığını ise Abu Dhabi Commercial Bank üstlendi.

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün sendikasyon anlaşmasıyla ilgili şunları söyledi: Yılın ilk yarısında depremden etkilenen illerdeki müşterilerimizin dış ticaret işlemlerinde kullandırılmak üzere 580 milyon dolarlık ilk sosyal sendikasyon kredimizi imzalamıştık. 755 milyon dolarlık sürdürülebilirlik temalı bu sendikasyon kredisiyle ihracatı ve ihracatçıyı destekleyeceğiz. Söz konusu işlemdeki, kadınların yönettiği veya sahip olduğu işletmelere verdiğimiz kredi hacminin artırılması ve kredi portföyümüzde karbonsuzlaşmaya yönelik hedefler sürdürülebilirlik alanındaki vizyonumuzu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar